+ Konuyu Yanıtla
Toplam 2 sayfada 2 İlkİlk 1 2
20 sonuçtan 11 --- 20 arası gösteriliyor

Konu: Bitkili Akvaryumda Floresan Tercihi

Forum Yönetimi
    Murat SAĞDIÇ

akvaryumcumurat kullanıcısının avatarı
    Giriş
    23/12/2005
    Teşekkürler
    1.523

3.040 mesajına 6.408
    kere teşekkür edilmiş.
    Blog Yazıları
    2
    Reklamları görmek istemiyorsanız lütfen üye olunuz...
    Yükseklik düşünüldüğünde 2 adet kullanılması uygun olur. Duluxstar ama hangi kod mevcut veya üzerinde "cool" "warm" gibi ifadeler var mı? Kullanılabilirliğinden emin olmak gerekir, aslında bunların hepsi yukarıda anlatılmıştır.
    Murat Sağdıç
    Kötü insan yoktur, kötü niyetli insan vardır.

2. Bu mesaj için akvaryumcumurat'a teşekkür eden üyeler:

Üye
    zafer mavi

Giriş
    11/04/2009
    Teşekkürler
    9

0 mesajına 0
    kere teşekkür edilmiş.
    daylight yazıyor
    ilginize teşkkür ederim kusura bakmayın yazı çok açıklayıcı ama bu akvaryuma göre maliyeti düşük olsun diye bu duylu tasarufflu ampullerden takmak istiyorum şu an dalgıç olarak tabir edlien 6 wat lık bir floresan var o da çok yetersiz bende böyle bi çözüm yolu arıyorum elimde şuan bu sorduğum osram 20w duluxstar daylight ampul var uygunsa bunu kullanmak istiyorum yok değil se önebileceğiniz bu tip duylu bir tasarruflu ampul varmı onu alayım
    tekrar teşekkür ederim
    edit: yeni fark ettim açıklama kısmında resmi olan osram marka ampulle aynı ampul tek farkı bendeki f898
    Bu mesaj en son " 02-02-2010 " tarihinde saat 01:29 itibariyle antiseptikk tarafından düzenlenmiştir...
    zafer mavi
    50lt 1e 3d lepistes, 1e 2d moli , 2 çöpçü, 1 vatoz

Forum Yönetimi
    Murat SAĞDIÇ

Giriş
    23/12/2005
    Teşekkürler
    1.523

3.040 mesajına 6.408
    kere teşekkür edilmiş.
    Blog Yazıları
    2
    Hem daylight yazması hem de f898 olması ilginç. f898 katalogta 830 kodlu görünüyor yani 3000 K sıcak beyaz ve bitkiler için uygun değil. 6500 K gün ışığına denk gelen kod fotoğrafta da görüldüğü üzere f928 dir.

Zafer Bey zaten bu yazının hazırlanma amaçlarından biri, alternatif ucuz aydınlatma sistemlerini oluşturmaya yardımcı olmaktır. Keşke maliyet minumum seviyede kalsa, fakat uygun kombinasyonu sağlamadığımız sürece aldığımız lambalarda, yaktığımız enerjide boşa gider, hepsinden önemlisi bizim umutlarımız boşa gider. Tek lamba ile işiniz gerçekten zor, orantılı olarak diğer unsurların devreye girmesi gerekir. Anladığım kadarıyla yenisiniz ve en azından ışıktan yana kaygınız olmaması gerekir. 850 - 865 kod aralığını gözeterek 40 wattlık bir aydınlatma öneriyorum. Umarım başarılı olursunuz.
    Murat Sağdıç

5. Bu mesaj için akvaryumcumurat'a teşekkür eden üyeler:

Üye
    zafer mavi

Giriş
    11/04/2009
    Teşekkürler
    9

0 mesajına 0
    kere teşekkür edilmiş.
    evet yeni sayılırım henuz yeteri kadar bilgim yok oyuzden biraz fazla soru soruyorum kusuruma bakmayın
    tekrar teşekkür ederim açıklayıcı yazınız ve ilginiz için
    iyi geceler dilerim
    zafer mavi
    50lt 1e 3d lepistes, 1e 2d moli , 2 çöpçü, 1 vatoz

Üye
    Hişar SEVER

cibranli kullanıcısının avatarı
    Giriş
    04/07/2010
    Teşekkürler
    6
    1 Mesajına 1 kere teşekkür edilmiş.
    yazınız harika olmuş. biraz gecte olsa yeni farkettim. zaten forumda yeni sayılırım. benimde sorum şu. 80x46x28 120 lt ölçülerinde tropikal canlı doguran akvaryumum var. hatırı sayılır sayıda bitki mevcut. nasıl bir ışıklandırma uygun olur buna. bende 2 gün önce bir floresan aldım sylviana t8 18w beyaza yakın ışık veren cinsten ama sanki ajavaryuma yeterli gelmedi azda olsa biraz loş geldi ışık. bitkiler için yeterlimidir. yoksa bir tane daha aynısından alsam yanına yeterli olurmu. yada nasıl bir yol izlemeliyim üstatlar acil cevaplarsa sevinirim. teşekkürler...

Forum Yönetimi
    Murat SAĞDIÇ

Giriş
    23/12/2005
    Teşekkürler
    1.523

3.040 mesajına 6.408
    kere teşekkür edilmiş.
    Blog Yazıları
    2
    Akvaryumunuz için ideal olan 3x18 watt'lık bir kombinasyondur. Sylvania sadece markadır, değerlerin uygun olduğundan emin olmak gerekir. Akvaryumda hangi bitkiler var, nasıl bir dizayn istiyorsunuz bilemiyorum, ancak 1 grolüx ve 1 günışığı lamba takviyesi yeterli olacaktır.
    Murat Sağdıç

Üye
    Hişar SEVER

Giriş
    04/07/2010
    Teşekkürler
    6
    teşekkürler murat bey cevebınız için. belirttiğiniz 3x18 lik kombinasyon yapamıyorum plastik kapak 2 yerim var ancak. akvaryumumda bulunan bitkilerim grandifolus büyük yapraklı bir bitki, gül, büyük limon, kabamba ve elodia mevcut dizaynı ise cok degişik bir dizayn degilde hemen hemen akvaryumun dört bir yanına uygun vaziyette diktim. sizin dediğinzi gibide 1 grolüx var zaten bir tanede gün ışıgı 18 wat takarsam yeterli olacaktır sanırım..

Üye
    Hişar SEVER

Giriş
    04/07/2010
    Teşekkürler
    6
    işte en son bahsettiğim akvaryumumda kullanacagım florensanlarda nihayet akvaryumcum ile karar kıldık. bir tane sylvania 18 w, bir tane de flo-glo2 20 w kullandım. takınca bir böle alıcı gözüyle baktım gözüme fena görünemdi.. bir de siz bakın bir kaç foto koyuyorum akvaryumun en son haliyle...

---------- Bu mesaj 31-08-2010 tarihinde saat 20:35 eklenmiştir. ----------

Bu mesaj en son " 31-08-2010 " tarihinde saat 20:36 itibariyle cibranli tarafından düzenlenmiştir... Neden: eksik foto

Forum Yönetimi
    Murat SAĞDIÇ

Giriş
    23/12/2005
    Teşekkürler
    1.523

3.040 mesajına 6.408
    kere teşekkür edilmiş.
    Blog Yazıları
    2
    Göz hassasiyetinin algıladığı ışıma gücü ile bitkilerin ihtiyaç duyduğu spektrum aralığı farklıdır. Yukarıda 2 ve 3. maddelerde bunu açıklamaya çalıştım. Yani yoğun ışık doğru ışıklandırma anlamına gelmez. Hişar Bey, herşeye rağmen seçmiş olduğunuz 2. lamba da bitkiler için uygundur, beklediğiniz gelişmeleri görmeniz ümidiyle...
    Murat Sağdıç

Üye
    Hişar SEVER

Giriş
    04/07/2010
    Teşekkürler
    6
    Reklamları görmek istemiyorsanız lütfen üye olunuz...
    teşekkürler murat bey. verdiğiniz ve paylaştıgınız degerli bilgiler için saolun. inş. umarım bende bekledigim gelişmeleri görürüm...

+ Konuyu Yanıtla
Toplam 2 sayfada 2 İlkİlk 1 2

Bu Konunun Etiketleri

Bookmarks

Gönderme Kuralları

• Yeni Konu gönderemezsiniz.
  • Yeni cevap gönderemezsiniz.
  • Eklenti yükleyemezsiniz.
  • Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz.

LinkBacks Enabled by vBSEO 3.5.1