Sean Furney tarafından – Oklahoma kenti
Aşağıdaki 14 sorudan size uyanları işaretledikten sonra , testin bitimindeki skor tablosundan ne kadar bağımlı olduğunuzu ölçebilirsiniz. İyi eğlenceler!!!
Bağımlı olduğunuzu ne zaman anlarsınız…
- Otomobilinizden çok tanklarınıza iyi bakıyorsunuz.
- Evden taşındığınızda ilk taşınan tanklarınız.
- Tanklarınızın kendi odaları var.
- Tatil anlayışınız evcil hayvan dükkanlarından şirin yeni şeyler bakmak.
- Göle gitmek sizin için tanklarınıza yeni bitki ve balıklar bakmak anlamına geliyor.
- Evcil hayvan dükkanına gittiğinizde çalışanlar size hangi tür bitki ve balığa sahip olduklarını soruyorlar.
- Yeni bir tank almayı haklı çıkarmak için balık aldınız.
- ‘ hadi canım , söz veriyorum bundan sonraki tank senin olacak’ sözünü haklı çıkarmak için yeni bir tank aldınız.
- Kızınız pek çok evcil hayvan dükkanı çalışanından daha doğru balık tahlili yapabiliyor.
- Buzdolabınız dondurulmuş balık yemi dışında boş kalabiliyor.
- Kereste deposuna haftalık gezileri tank standları için yapıyorsunuz.
- Satılık evleri dolaşırken , öncelikle garaja bakıp , kaç tane tank sığdırabileceğinizi hesaplamaya çalışıyorsunuz.
- Eşiniz; ya tanklar ya da sen garaja gideceksin opsiyonunu sunduğunda , tanklarınız yerine yatağınızı alıp kendiniz gitmeye karar veriyorsunuz.
- Şebeke suyu içmenize rağmen 200 dolar verip balıklarınız için bir arıtım sistemi alıyorsunuz.
Dereceniz için aşağıdaki tabloya bakınız.
0-5 puan: - Problemin Başlangıcı
6-10 puan: Hala kurtulabilirsiniz , geç değil. Kendinizi adsız akvaristler’e kaydettirmenizin zamanı gelmiş (1)
11-14 puan: Resmen bağımlısınız.
1. Amerika ve Avrupa’da uyuşturucu ve alkol bağımlılarının bu problemlerinden kurtulabilmek için belirli zamanlarda bir terapist eşliğinde toplanarak birbirlerine destek oldukları gruplara yazar gönderme yapmış. Bu grupların ismi Türkçe’ye ‘adsız alkolikler’ şeklinde çevrilebiliyor , bu sebeple adsız akvaristler olarak çevirmeyi uygun buldum.
Çevirideki yardımları için Sn. Halit Korkut’a teşekkür ederim.