• Çin'de Balıklara Dövme Modası

Dövmeli balıklar büyük ilgi görüyor. Hayvan hakları kuruluşları balıklara dövme yapılmasına tepki gösterdi. Çin'de dövme yapılmış akvaryum balıklarına yoğun bir ilgi başladı. Şans getirdiğine inanılan dövmeli balıklar büyük rağbet görüyor. Dövmeler, özel bir ilaç enjekte edilerek lazerle yapılıyor. Çin'de ilk olarak 2005'te piyasaya çıkan dövmeli balıklar oldukça popüler oldu. Dövmeli balıklar Haikou'da tropik ürünler fuarında sergilendi. Hayvan hakları kuruluşları ise balıklara dövme yapılmasına tepki gösteriyor. Hem balıklara işkence yapıldığı hem de tabiat kanunlarına müdahale edildiği gerekçesiyle uygulamayı eleştiriyorlar..

Kaynak:turkiyegazetesi.com.tr
    This article was originally published in forum thread: Çin'de Balıklara Dövme Modası started by akvaryumcumurat View original post
    Comments 15 Comments
    1. Onur G. HİTİT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
      Onur G. HİTİT -
      İyice kafayı yediler, ne yapacaklarını şaşırdılar.
    1. TALEBE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
      TALEBE -
      Bu dövmeyi yapanlarıda yaptıranlarıda iyicene dövmek gerek.
      Saygılar
    1. knamre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
      knamre -
      Bir ara GS, FB... renklendirilmiş balıklar akvaryumcularda kapış kapış gidiyordu. Böyle yapay şekilde süslenmiş balıkları almayalım arkadaşlar. Almayalım ki talep yok deyip hayvanlara eziyetten, doğayı tahribattan vazgeçsinler.
    1. veysican - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
      veysican -
      Oha bee,ya İşleyecek günah mı bulamadınız da hayvanların canını yakıyorsunuzz ???
    1. sefa1998 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
      sefa1998 -
      çok istiyolarsa kendilerine yapsınlar o dövmeyi..yada bi balık dövmesi yaptırsın balıkta da dövme olsun..
    1. mortudikenbalık - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
      mortudikenbalık -
      Bu çinliler parayı ne kadar çok seviyor ya..
    1. emre1128 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
      emre1128 -
      Paraları yok ya o yüzden böyle onum bunun canını yakıyorlar.Kim bilir nasıl can çekişiyordur hayvancağız ?
    1. hyre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
      hyre -
      Hayvanların çektiği acıyı düşünmek bile istemiyorum.
    1. Ivankov - Muhammedev - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
      Ivankov - Muhammedev -
      Ben Çine gittiğim de bu işi fırça ile yapıyorlardı.İşi büyütmüşler!!
    1. datron_06_fb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
      datron_06_fb -
      Balıklara eziyettir..Doğal olmayan herşey kötüdür..Balıklara yapacaklarına kendi vucütlarına köpek balığı dövmesi yaptırsınlar.....
    1. Ivankov - Muhammedev - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
      Ivankov - Muhammedev -
      Haklısınız.
    1. yuksel. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
      yuksel. -
      Zaten bu cinlilerin ne ayak oldugu kafamda hep soru isareti olusturmustur. Gecenlerde is toplantisi icin Konyaya gelen bir grubu gittik en cesitli ve guzel Turk yemeklerinin oldugu bir yere goturduk , yemediler dogru duzgun burun kivirdilar dunse internette bir alabaligin pullarini hayvan daha diriyken temizleyip, makasla karnini kesip hayalarini temizlediklerini , ateste tutsuleyip hala daha canliyken zavalli hayvani yediklerini gordum .Bu cinliler neden insan gibi olamiyor insan gibi davranip insan gibi yasayamiyor ve yemek yiyemiyorlar bilmiyorum.Arti uygur turklerine yaptiklari asimilasyon politikasini da unutmamak gerekir. Tum bunlar aklima geldikce ben yapilacak ortak isin yapilmamasi yonunde fikrimi belirtip kenara cekildim...
    1. DALGIÇ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
      DALGIÇ -
      Cenin yiyen bir toplumdan ne hayır gelirki zaten. Buna acımayan balığamı acır.
    1. TheTroy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
      TheTroy -
      Onlar için balık=oyuncak olmuş.
    1. DALGIÇ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
      DALGIÇ -
      Dün çinde çok büyük sel baskını olmuş binlerce ölü ve yaralı varmış. Doğa bir şekillerde intikamını almaya devam ediyor.