+ Konuyu Yanıtla
Toplam 2 sayfada 2 İlkİlk 1 2
18 sonuçtan 11 --- 18 arası gösteriliyor

Konu: Onur Abacık- Diskushane Hobi Odası

Tecrübeli Akvarist
    AK-Fo Özel Üyesi
    Volkan Büyükçolpan

Betta34 kullanıcısının avatarı
    Giriş
    19/11/2008
    Teşekkürler
    343

125 mesajına 174
    kere teşekkür edilmiş.
    Reklamları görmek istemiyorsanız lütfen üye olunuz...
    Birincisi çok öğretici, ikincisi moral bozucu bir çalışma olmuş Dickus üretimi gerçekten herkesi harcı değil.Ellerinize kollarınıza sağlık.
    Siyam'da doğdu, Malawi'li oldu ...

Tecrübeli Akvarist
    AK-Fo Özel Üyesi
    ONUR ABACIK

RUNO kullanıcısının avatarı
    Giriş
    11/11/2008

Ödül Panosu

Teşekkürler
    233

47 mesajına 67
    kere teşekkür edilmiş.
    Volkan bey teşekkür ederim severek yaptığım için bana pekte zor gelmiyor mesainin bitmesini iple çekiyor eve gider gitmez onların beni karşılayışı herşeye değiyor.darısı başınıza birgün her akvarist discusla tanışır inşallah.
    Sürdürülebilir Yaban Hayatı için ÇEVREMİZİ TEMİZ TUTALIM

AK-FO Özel Üyesi
    oğuz uraler

ogiler kullanıcısının avatarı
    Giriş
    17/08/2007

Ödül Panosu

Teşekkürler
    556

163 mesajına 200
    kere teşekkür edilmiş.
    Çok şanslısınız Onur Bey keşke herkesin discusu olsa birgün discusta umuyorum ki korkulmayan bir balık olacak ve şimdiye kadar beslediğim en dayanıklı balık çıkmalarına rağmen bakımlarında herhangi çok özel bir gereksinim olmamasına rağmen discus beslemek isteyen akvaristler hemen oooo ne yaptın 10 dakikada ölür ph ını zırtını pırtı ayarlayacaksın gibisinden ifadelerle korkutuluyor ve bu ifadeyi kullananların çoğunun bunları kulaktan dolma olarak kullanması bu kişilerin hayatında discus beslememiş kişiler olması beni üzüyor.Bence isteyen herkes discus besleyebilir herhangi bir sorusu vs. olana haddim olmasa da yardım ederim ben sadece discus denince akla gelen o hassas herşeyden ölen balık kavramını silmek istiyorum bu balıklar öcü değil korkulacak değil hayran kalınacak canlılar.

Üye
    Gökhan Çalışkan

mythlove kullanıcısının avatarı
    Giriş
    20/06/2010
    Teşekkürler
    3

2 mesajına 4
    kere teşekkür edilmiş.
    Merhabalar,
    Öncelikle hazırladığınız tüm videoları izledim Murat bey ellerinize emeğinize sağlık..
    Onur beye de bu yaptığı sonsuz huzur verici ve büyüleyici işten dolayı tebrik ve teşekkürlerimi sunarım..

Discusla aramda geçen bir anımı paylaşmak istiyorum sizinle

~Benim eniştem baya bi süredir discus besliyor tam olarak ne kadar süre bilmiyorum fakat 2-4 sene civarı tahminimce, discusları işyerindeydi sonra yeni taşındığı evine 2metrelik akvaryu yaptırdı ve discusları evine aldı, bende discuslarla direk olarak ilk defa orda tanıştım ve tam benim beslemem gereken bi balık olduğunu o zaman anladım
    Balıkları öyle normal bir şekilde gözlemlemekteydim sonra bir kaç hafta geçti ve yine gittik eniştemlere, bende akvaryumun başından ayrılamıyodum herzamanki gibi derken bu süre içinde birkaç tane balık kaybedildi hatta çok ilginç bir olay da yaşandı akvaryumda su yılanı vardı 2 tane 15-17cm civarı, akvaryumun içinden yani sudan dışarı çıkılacak herhangi bir boşluk veya nokta hiç bişey yoktu, sonra bir gün sabah kalkmışlar bakmışlar yılanın bitanesi dışarıya çıkmış ölmüş nasıl olduğunu anlayamadı hiç kimse.. Sonra yine bir gün gittiğimde baktım discuslar azalmış birkaç tane daha ölmüş düzenli su değişimi yapılmadığından ve suyun aşırı kirli olduğundan diye tahmin ediyorum ben bunların yanında başka nedenler de olabilir tabiki.. bir tane blue diamond discus var akvaryumda ve o gün baktığımda balığın rengi çok kötü kararmıştı ve pısık pısık geziyodu bir de formu nerdeyse 15cm olması gereken balık 10cm de kalmış yani yanık kalmış bir balık bu kararan, neyse bu değerli balıklar formları bozuk bile olsa duyguları hissedebiliyorlar ben bunu o gün anladım balığı şöyle bir yarım saat izledim ve izlerken de içimden sanki bir bebeği sever gibi tatlı hoş sözleri balığa iletmeye çalıştım ve içeri gittim, yarım saat sonra tekrar gelip baktığımda bir de ne göreyim!! çok fena kararmış olan o eski blue diamond gitmiş pırıl pırıl parlayan bir balık gelmiş ne kadar sevindim o anda anlatamam bu balıklar gerçekten duygulu balıklar akvaryum dışında olan şeyleri de çok rahat anlayabiliyorlar, işte bu yüzden benim beslemem gereken tek balık budur (ayrıca o 2metrelik akvaryum benim elimde olsaydı discusların sağlığını yerine getirdikten sonra yavru bile alabilirdim belki)

Saygılar selamlar..

5. Bu mesaj için mythlove'a teşekkür eden 2 üye :

Üye
    mustafa dalgıç

Giriş
    12/04/2009
    Teşekkürler
    541

135 mesajına 165
    kere teşekkür edilmiş.
    Bende video açılmıyor bunu nasıl halledebilirim?

AK-FO Özel Üyesi
    oğuz uraler

ogiler kullanıcısının avatarı
    Giriş
    17/08/2007

Ödül Panosu

Teşekkürler
    556

163 mesajına 200
    kere teşekkür edilmiş.
    Alıntı mythlove tarafından gönderildi Mesajı Görüntüle
    Merhabalar,
    Öncelikle hazırladığınız tüm videoları izledim Murat bey ellerinize emeğinize sağlık..
    Onur beye de bu yaptığı sonsuz huzur verici ve büyüleyici işten dolayı tebrik ve teşekkürlerimi sunarım..

Discusla aramda geçen bir anımı paylaşmak istiyorum sizinle

~Benim eniştem baya bi süredir discus besliyor tam olarak ne kadar süre bilmiyorum fakat 2-4 sene civarı tahminimce, discusları işyerindeydi sonra yeni taşındığı evine 2metrelik akvaryu yaptırdı ve discusları evine aldı, bende discuslarla direk olarak ilk defa orda tanıştım ve tam benim beslemem gereken bi balık olduğunu o zaman anladım
    Balıkları öyle normal bir şekilde gözlemlemekteydim sonra bir kaç hafta geçti ve yine gittik eniştemlere, bende akvaryumun başından ayrılamıyodum herzamanki gibi derken bu süre içinde birkaç tane balık kaybedildi hatta çok ilginç bir olay da yaşandı akvaryumda su yılanı vardı 2 tane 15-17cm civarı, akvaryumun içinden yani sudan dışarı çıkılacak herhangi bir boşluk veya nokta hiç bişey yoktu, sonra bir gün sabah kalkmışlar bakmışlar yılanın bitanesi dışarıya çıkmış ölmüş nasıl olduğunu anlayamadı hiç kimse.. Sonra yine bir gün gittiğimde baktım discuslar azalmış birkaç tane daha ölmüş düzenli su değişimi yapılmadığından ve suyun aşırı kirli olduğundan diye tahmin ediyorum ben bunların yanında başka nedenler de olabilir tabiki.. bir tane blue diamond discus var akvaryumda ve o gün baktığımda balığın rengi çok kötü kararmıştı ve pısık pısık geziyodu bir de formu nerdeyse 15cm olması gereken balık 10cm de kalmış yani yanık kalmış bir balık bu kararan, neyse bu değerli balıklar formları bozuk bile olsa duyguları hissedebiliyorlar ben bunu o gün anladım balığı şöyle bir yarım saat izledim ve izlerken de içimden sanki bir bebeği sever gibi tatlı hoş sözleri balığa iletmeye çalıştım ve içeri gittim, yarım saat sonra tekrar gelip baktığımda bir de ne göreyim!! çok fena kararmış olan o eski blue diamond gitmiş pırıl pırıl parlayan bir balık gelmiş ne kadar sevindim o anda anlatamam bu balıklar gerçekten duygulu balıklar akvaryum dışında olan şeyleri de çok rahat anlayabiliyorlar, işte bu yüzden benim beslemem gereken tek balık budur (ayrıca o 2metrelik akvaryum benim elimde olsaydı discusların sağlığını yerine getirdikten sonra yavru bile alabilirdim belki)

Saygılar selamlar..
    Gerçekten sahiplerine baplanıyorlar ve vücüt dilinden anlıyorlar zeki balıklar.

8. Bu mesaj için ogiler'a teşekkür eden üyeler:

Üye
    Gökhan Çalışkan

mythlove kullanıcısının avatarı
    Giriş
    20/06/2010
    Teşekkürler
    3

2 mesajına 4
    kere teşekkür edilmiş.
    Alıntı MaLaWi_92 tarafından gönderildi Mesajı Görüntüle
    Bende video açılmıyor bunu nasıl halledebilirim?
    *Flash player kurulu olmayabilir, veya son sürümü kurulu değildir.
    *Farklı tarayıcılarda açmayı deneyebilirsiniz. firefox kullanıyorsanız ie8 de açmayı deneyin veya tam tersi.

---------- Bu mesaj 23-06-2010 tarihinde saat 15:19 eklenmiştir. ----------

Alıntı ogiler tarafından gönderildi Mesajı Görüntüle
    Gerçekten sahiplerine baplanıyorlar ve vücüt dilinden anlıyorlar zeki balıklar.
    Evet aynen öyle, hatta evdeki diğer kişilerden hep kaçıyolardı balıklar ben tek başıma seyrederken hiç kaçmıyolardı tam tersi üzerime doğru geliyolardı yem verecekmiş gibi elimi kaldırdığımda ise hepsi ip gibi diziliyorlardı.

10. Bu mesaj için mythlove'a teşekkür eden 2 üye :

Üye
    Ulaş KONUK

ulash1 kullanıcısının avatarı
    Giriş
    03/07/2010
    Teşekkürler
    11
    1 Mesajına 1 kere teşekkür edilmiş.
    Reklamları görmek istemiyorsanız lütfen üye olunuz...
    süper tek kelimeyle süper...
    Hєя haккı SaкLıdıя ®™
    | l | lllll| lll||lll || lllllll
    ²¹°¹ ³³²¹³ °¹²¹³³ ¹³³

12. Bu mesaj için ulash1'a teşekkür eden üyeler:

+ Konuyu Yanıtla
Toplam 2 sayfada 2 İlkİlk 1 2

Bu Konunun Etiketleri

Bookmarks

Gönderme Kuralları

• Yeni Konu gönderemezsiniz.
  • Yeni cevap gönderemezsiniz.