Merhabalar,
Öncelikle hazırladığınız tüm videoları izledim Murat bey ellerinize emeğinize sağlık..
Onur beye de bu yaptığı sonsuz huzur verici ve büyüleyici işten dolayı tebrik ve teşekkürlerimi sunarım..
Discusla aramda geçen bir anımı paylaşmak istiyorum sizinle
~Benim eniştem baya bi süredir discus besliyor tam olarak ne kadar süre bilmiyorum fakat 2-4 sene civarı tahminimce, discusları işyerindeydi sonra yeni taşındığı evine 2metrelik akvaryu yaptırdı ve discusları evine aldı, bende discuslarla direk olarak ilk defa orda tanıştım ve tam benim beslemem gereken bi balık olduğunu o zaman anladım

Balıkları öyle normal bir şekilde gözlemlemekteydim sonra bir kaç hafta geçti ve yine gittik eniştemlere, bende akvaryumun başından ayrılamıyodum herzamanki gibi derken bu süre içinde birkaç tane balık kaybedildi hatta çok ilginç bir olay da yaşandı akvaryumda su yılanı vardı 2 tane 15-17cm civarı, akvaryumun içinden yani sudan dışarı çıkılacak herhangi bir boşluk veya nokta hiç bişey yoktu, sonra bir gün sabah kalkmışlar bakmışlar yılanın bitanesi dışarıya çıkmış ölmüş nasıl olduğunu anlayamadı hiç kimse.. Sonra yine bir gün gittiğimde baktım discuslar azalmış birkaç tane daha ölmüş düzenli su değişimi yapılmadığından ve suyun aşırı kirli olduğundan diye tahmin ediyorum ben bunların yanında başka nedenler de olabilir tabiki.. bir tane blue diamond discus var akvaryumda ve o gün baktığımda balığın rengi çok kötü kararmıştı ve pısık pısık geziyodu bir de formu nerdeyse 15cm olması gereken balık 10cm de kalmış yani yanık kalmış bir balık bu kararan, neyse bu değerli balıklar formları bozuk bile olsa duyguları hissedebiliyorlar ben bunu o gün anladım

balığı şöyle bir yarım saat izledim ve izlerken de içimden sanki bir bebeği sever gibi tatlı hoş sözleri balığa iletmeye çalıştım ve içeri gittim, yarım saat sonra tekrar gelip baktığımda bir de ne göreyim!! çok fena kararmış olan o eski blue diamond gitmiş pırıl pırıl parlayan bir balık gelmiş

ne kadar sevindim o anda anlatamam bu balıklar gerçekten duygulu balıklar akvaryum dışında olan şeyleri de çok rahat anlayabiliyorlar, işte bu yüzden benim beslemem gereken tek balık budur

(ayrıca o 2metrelik akvaryum benim elimde olsaydı discusların sağlığını yerine getirdikten sonra yavru bile alabilirdim belki)
Saygılar selamlar..
Bookmarks