Fatih bey, bende şu an discus beslemesemde bu güzel yazıyı bilgisayarıma arşivledim. Emeğiniz için çok teşekkürler.
Fatih Bey şuan Discus beslemesemde çalışmanızı çok beğendim ve arşivime ekledim. Emeğinize sağlık.
Saygılarımla...
Son ağaç kesildiğinde
Son nehir kirlendiğinde
Ve son balık öldüğünde
Anlayacaksınız paranın yenmediğini
.: Doğanın dostu benim de dostumdur.
Fatih bey, bende şu an discus beslemesemde bu güzel yazıyı bilgisayarıma arşivledim. Emeğiniz için çok teşekkürler.
Sabahattin KÖSE Emirgan-İstanbul
100x50x60 1e4d SarıPrenses(Labidochromis Caeruleus), 1e2d Copadichromis Borleyi (Kadango), 1e3d Cüce Vatoz(Ancistrus Sp.) ve onlarca yavru SP + yeniden onlarcası eklendi
Emeğiniz için çok teşekkürler.
Şunu paylamaş isterim bu makaleyi ilk okuduğumda bir vatandaşımızın yazdığını sanmıştım.Saygılarımla...
Fen lisesi 2. sınıf örencisi.
350 + ( 250 sump ) = 600 lt Marine Tank
Yeni başlamak üzere olan bir discus sever olarak korkularım vardı ama bu çeviriyi okuyunca tüm fikirlerim değişti..
çevirideki gibi bende üretici birisinden ebeveynleri görerek 10-12 adet yavru almayı düşünüyordum ama herkes git büyük al vs diyip duruyor (hala)
şimdi düşündüklerimin doğru olduğunu ve gidip görerek üreticiden almamın daha mantıklı olduğunu; yani düşüncelerimin doğru olduğunu çeviri sayesinde anladım
Çok teşekkür ederim çeviri için
Elleriniz dert görmesin..![]()
Ercan Bayram
Isparta
msn:bayramercan@akdeniz.edu.tr
Vermiş olduğunuz emeklere teşekkürü bir borç bilirim...Çok güzel bi yazı..hikaye gibi...okudukça keyif veriyor...hele benim gibi discus beslemek isteyip te korkan biri için cesaret verici bir yazı...
HERKESİN HERŞEYİ BİLMESİNE GEREK YOK. BAZILARI HADDİNİ BİLSİN YETER....
Arkadaşlar ben bu hastalığa bulaşalı epey oldu samsunda , henüz zaiat yok inşallah olmazda .
Gerçekten de çok güzel bir yazı Fatih Bey, size de teşekkür ederim.
Bu mesaj en son " 27-05-2009 " tarihinde saat 22:58 itibariyle akvaryumcumurat tarafından düzenlenmiştir... Neden: imla
Discus'a geçiş yapmayı düşünüyorum. Bu konuda farklı sitelere ve forumumuzda bulunan deneyimleri yazıları taramaya başladım. Öncelikle öğrenmek istediğim 2 konu var. 1.si Bu tür için önerilen akvaryum ebatı ne olmalıdır. Belirli kaynaklarda çok büyük akvaryum önermiyorlar. (benim 80*30*50=120 lt yeterlimidir ki satmaya çalışıyorum satabilirsem 200 lt. civarında alacağım). 2.si Akvaryum ebatını boş tutmaya çalışacağım içine sadece tabanı kaplayacak şekilde kuartz kum dışında herhangi bir aksesuar koymayacağım. 3.sü ise şu an elimde 1 çift albino cüce vatos var. Boyları 8 cm civarında bu tür balıkların discus yumurtalarına zarar verdiğini duymuştum. Bu duyumlar doğrumudur akvaryumdan onları çıkarmam gerekirmi yada yumurta alacak olursam discus'lar onları yumurtalardan korurlarmı. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan yardımlarını bekliyorum. Saygılar...
---------- Bu mesaj 22-08-2009 tarihinde saat 08:27 eklenmiştir. ----------
Bu hobiyi bu kadar bilinçli yaptığın ve bu deneyimleri bizlerle paylaştığın için sana ve bu konuda hobicilere yardımcı olan herkese teşekkür ederim.
80*30*50=120 Lt. 20 Tane Yunus Yavrusu
Bookmarks