Bu başlığı bir kez daha hatırlatma gereği duyuyorum.
Üzerine basa basa Türkçemize saygının burada bir "seçenek" değil, bir "zorunluluk" olduğunu belirtmemize rağmen,
Türkçe yazım kurallarına uymanın Türkçemize, bize ve insanın kendisine saygısının bir belirtisi olduğunu söylememize rağmen,
TEK İSTEĞİMİZ: Cümlelerin büyük harfle başlatılması, özel isimlerin büyük harfle başlatılması, noktalama işaretlerinin yerinde kullanılması ve saçma sapan kısaltmalarla chat unsurlarının kullanılmaması...
Yani zor olan bir şey istemiyoruz.
Defalarca belirtmemize rağmen, bu durum pekçoğumuzun imzasında da olmasına rağmen "mrb bnim baliklarim war simdi bi taaanesi hasta oldu ama ben bunlardan yavruda aldim ama dunden beri baliklarima ne olduunu anlamadım neler yapabilirim balıklara yem veriom sularını deiştiriom vitamin veriom düzenli bakıom ama yine de düzelmiolar" ve benzeri yapıda iletiler yazılabiliyor. Ve ben kötü sözcükler kullanmamak için kendimi zor tutuyorum.
İstediğimiz şey, normal bir insanın kolaylıkla anlayabileceği ve zekasını hiç de sıkıntıya sokmayan bir şey.
Daha ne diyeyim?

Hatta orada baya bir kavga etmiştim beni uyaranlarla. Ama sonradan; Türkçenin ve tarihin sadece okul yıllarında kalmadığını, kalmaması gerektiğini anladım.
Alıntı

Bookmarks