kısmen
solucana benziyormuş![]()
kısmen
ben yaklaşık üç aydır 170 litrelik melek ve dip balıkları karma akvaryumunda bakıyorum .3 tane kuhlii var enteresan balıklar ışğı sevmiyor ve muhakkak saçlanacak yer arıyorlar. en son araştırmamda kuhlilerin yumurtalarının yeşil olduğunu öğrendim ve bir ay önce bitki yaprağında leblebi büyüklüğünde yeşil bir alan gördüm ,anlam veremediğimden atmıştım ama büyük olasılık yumurtaydı sonradan öğrendim tabi.şu an kuhlilere yakından baktığımda kuhlilerden birinin tabanında uzunlamasına yeşil alanı fark edebiliyorum .kuhlileri ısıtıcılı hava motorlu ve filitreli bol bitkili ve ağaç köklerinin olduğu malesef biraz küçük bir akvaryuma ayırdım ve iki kuhli sürekli aşağı yukarı hareket ediyor ,bakalım artık.
Ben ilk zamanlar bitkili tankıma 4 adet koymuştum. Daima dip köşede hareketsiz duruyorlardı. Var mı yok mu belli değil. Sonra onları unutup bitki budamak veya yenilerini dikmek için elimi kuma yaklaştırınca birden ürküp çılgın gibi sağa sola fırlamaları ödümü patlatıyordu. Bir de deseni, hareketleri yılana benziyor ya, tırsıyordum.
İzlemesi güzel ama ışık açıkken ortaya çıkmıyorlardı. Yem atıyorum, ışık kapalı da olsa diğer balıklar yemi bitiriyor, kuhlilere bir şey kalmıyordu. Açlıktan ölecekler diye hep tedirgindim. En sonunda; ''hadi be! uğraşamam bunlarla'' deyip başkasına verdim, kurtuldum. Bir daha da asla kuhli beslemem.
128 lt Karma Bitkili Tank
Bookmarks