+ Konuyu Yanıtla
Toplam 3 sayfada 1 1 2 3 SonuncuSonuncu
24 sonuçtan 1 --- 10 arası gösteriliyor

Konu: Pangio Kuhlii (Bilip Bilmeyen Herkes Baksın)!

Üye
    Oğuz MORALI

Giriş
    08/11/2008
    Teşekkürler
    46

18 mesajına 22
    kere teşekkür edilmiş.

nemo Pangio Kuhlii (Bilip Bilmeyen Herkes Baksın)!

Reklamları görmek istemiyorsanız lütfen üye olunuz...
    Arkadaşlar,pangio kuhlii balığı hakkında düşüncenizi yorumunuzu ve bilgilerini istiyorum herkes cevap verebilir elinize yapışmaz ne kadar bilgi toplarsanız sevinirim.Şimdiden teşekkürler okuyup cevap yazmaya çalışanlara!
    Bu mesaj en son " 24-11-2008 " tarihinde saat 13:11 itibariyle maxcos tarafından düzenlenmiştir...

Üye
    Asım ERZİN

earsziimn kullanıcısının avatarı
    Giriş
    25/09/2008
    Teşekkürler
    49

57 mesajına 64
    kere teşekkür edilmiş.
    ilk kez duyuyorum böle bir balığı umarım sayenizde öğrenmiş bilgi edinmiş oluruz
    100x30x45 ana tank atman 3337
    65x25x33 yavru tankı
    earsziimn@hotmail.co.uk asım _Niğde

Üye
    Oğuz MORALI

Giriş
    08/11/2008
    Teşekkürler
    46

18 mesajına 22
    kere teşekkür edilmiş.
    Hayret ünlü bir balık...

Üye
    Hakan AKBAŞ

Giriş
    13/08/2008
    Teşekkürler
    5

18 mesajına 21
    kere teşekkür edilmiş.
    Bende 3 tane var.Var dediğime bakma varlıkları yoklukları pek belli olmuyor.Keşke daha büyük boyutlara ulaşabilselerdi gerçekten güzel ve ilginç balıklar.
    Teşekküre gerek yok mühim olan insanlık.
    Hakan AKBAŞ

5. Bu mesaj için mikado'a teşekkür eden üyeler:

Üye
    sümeyye gür

Giriş
    23/11/2008
    Teşekkürler
    0

2 mesajına 3
    kere teşekkür edilmiş.
    Pangio Kuhlii ,Agresif balıklara karşı savunmasızdır, beyaz benek ve diğer dış parazitlere karşı hasastır. Akvaryumda 4 adet veya daha fazla sayıda beslenmesi utangaçlıklarını atıp doğal davranışlarını sergilemelerinde etkili olur.Anavatani guney dogu asya olan bu sirin baligimiz hem otcul hemde etcil olarak beslenebilmektedir.Bir cok tropical akvaryum baliginda oldugu gibi 22 - 28 sicaklik degerleri arasinda yasar.

7. Bu mesaj için sümeyye gür'a teşekkür eden üyeler:

Üye
    evren vardarlı

Giriş
    13/11/2008
    Teşekkürler
    9

2 mesajına 2
    kere teşekkür edilmiş.
    ya peki bu balık canlı doğuranlarla bi arada beslenir mi??lepistesle özellikle.

Forum Yönetimi
    Osman Coşkun

maxcos kullanıcısının avatarı
    Giriş
    17/03/2006
    Teşekkürler
    332

582 mesajına 815
    kere teşekkür edilmiş.
    Blog Yazıları
    1
    Kılıç gibi sert türleriniz yok ise besleyebilirsiniz.Hiç bir sorun yaşamazsınız.Zaten çok fazla göremezsiniz saklanma uzmanıdır.

Üye
    Yunus Emre KILIÇ

Y. Emre KILIÇ kullanıcısının avatarı
    Giriş
    29/11/2007
    Teşekkürler
    421

269 mesajına 353
    kere teşekkür edilmiş.
    Blog Yazıları
    1

Kuhli, dip balıklarının en orjinallerinden biridir. Barışçıl ve uyumludur. Hemen her canlı doğuran akvaryumuna koyabileceğiniz bir balıktır. Saklanma alanları oluşturmak şartıyla, Tetralar ve hatta bazı çiklitlerle bile birarada beslenebilirler. Kalabalık bir grup olarak beslenmeleri güzel görünüm sağlar. Akvaryum tabanında çok ince kum kullanırsanız, korktuklarında kumu kazarak içine saklandıklarını görebilirsiniz.

Ülkemize ithal edilen balıklardandır ve birbirine çok benzer iki balık piyasada aynı isimle satılır. Pangio kuhlii ve Pangio myersi.

P. myersi, P. kuhlii'ye kıyasla daha kalın bir gövdeye ve daha geniş koyu renk bantlara sahiptir. Beslenme özellikleri farklılık göstermez.

Dipte yaşayan pek çok balık gibi kuhliler de artık yemlerle beslenebilecekleri düşünülerek istemeden de olsa aç bırakılırlar. Özel yemleme yapmazsanız aldığınız kuhlinin 1 ay içinde ip gibi inceldiğini görebilirsiniz. Geceleri daha aktif olan bu balıkların formlarını koruyabilmeleri için ışığı kapadıktan sonra batan yemler veya canlı yem vermek gerekir.

Su konusunda seçici değildirler ancak su bozulmalarında ilk ölen türlerdendir.

Akvaryumda tablet formunda ilaç kullanırken dip balıklarının ilaç parçacıklarını yiyebileceğini ve sonucunda aşırı doz nedeniyle ölebileceklerini unutmayın. Bu gibi ilaçları bir bardak suda eritip akvaryuma eklemek daha güvenli olur.

Uzun yıllar bu balıkları beslememe karşın yumurta yaptıklarını hiç gözlemlemedim. Herhalde kendilerine ait bir akvaryumları olmadıkça bu durum gerçekmeyecektir. Ancak yüzey bitkilerinin köklerine yeşilimsi renkte yumurtalar bıraktıklarını okumuştum.

Alıntıdır.

[YT]IU5ootwnB8w[/YT]

Bu da bir betta ve kuhli loach

[YT]PwEFWNtcS80[/YT]

11. Bu mesaj için Y. Emre KILIÇ'a teşekkür eden 3 üye :

O Şimdi Asker
    Emrah UYANIK

Endoplazmicreticulum kullanıcısının avatarı
    Giriş
    05/01/2008

Ödül Panosu

Teşekkürler
    918

657 mesajına 920
    kere teşekkür edilmiş.
    Blog Yazıları
    3
    Merhaba,uzun vakittir besliyorum kuhli Pek keyifli canlılar,tuzlu suya dönmemden ötürü hediye etmek zorunda kaldım.Normal şartlarda ilk aldığımda boylar 3-4 cm civarındaydı.1 yılda ikiye katladılar yaramazlar cüsselerini..
    Akvaryumunuzda ters kapatılmış bir deniz kabuğu veyahut benzer bir mataryel bulundurursanız,kendilerini çok güvende isterler.Cyrodas türleri gibi,tek beslemek olmuyor.Almışken 6-8 tane birden almak gerekiyor..Hepsinin bir arada,camdaki yansımalarıyla dans etmelerini görmeniz gerek Bunun haricinde,eğer zemin mataryeliniz ince taneli kumsa inanılmaz keyif alırlar Kumların altında harika yol katediyorlar.
    Yavru almayı başaramadım,cinsiyet ayrımınıda tam net yapamadım malesef..Kesinlikle görsellik açısından harika,dip temizliği ve artık yem açısından çok yerinde bir tercih olur Aç kalmamalarına dikkat edin .Unutmadan bu canlılar nasıl sazansıgillerin akrabası oluyor hala anlayamadım Kalın sağlıcakla,hayırlı olsun.
    Bu mesaj en son " 24-11-2008 " tarihinde saat 22:51 itibariyle Endoplazmicreticulum tarafından düzenlenmiştir...
    Elazığ Baskil İlçe Jandarma Komutanlığı.

13. Bu mesaj için Endoplazmicreticulum'a teşekkür eden 3 üye :

Üye
    Oğuz MORALI

Giriş
    08/11/2008
    Teşekkürler
    46

18 mesajına 22
    kere teşekkür edilmiş.

Pangio Kuhli

Reklamları görmek istemiyorsanız lütfen üye olunuz...
    Kuhli hakkında bilgi almak istiyorum bilgisi ve tecrübesi olanlardan yardım bekliyorum şimdiden teşekkürler

+ Konuyu Yanıtla
Toplam 3 sayfada 1 1 2 3 SonuncuSonuncu

Bu Konunun Etiketleri

Bookmarks

Gönderme Kuralları

• Yeni Konu gönderemezsiniz.
  • Yeni cevap gönderemezsiniz.
  • Eklenti yükleyemezsiniz.
  • Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz.

LinkBacks Enabled by vBSEO 3.5.1