ilk kez duyuyorum böle bir balığı umarım sayenizde öğrenmiş bilgi edinmiş oluruz
Arkadaşlar,pangio kuhlii balığı hakkında düşüncenizi yorumunuzu ve bilgilerini istiyorum herkes cevap verebilir elinize yapışmaz ne kadar bilgi toplarsanız sevinirim.Şimdiden teşekkürler okuyup cevap yazmaya çalışanlara!
Bu mesaj en son " 24-11-2008 " tarihinde saat 13:11 itibariyle maxcos tarafından düzenlenmiştir...
ilk kez duyuyorum böle bir balığı umarım sayenizde öğrenmiş bilgi edinmiş oluruz
100x30x45 ana tank atman 3337
65x25x33 yavru tankı
earsziimn@hotmail.co.uk asım _Niğde
Hayret ünlü bir balık...
Bende 3 tane var.Var dediğime bakma varlıkları yoklukları pek belli olmuyor.Keşke daha büyük boyutlara ulaşabilselerdi gerçekten güzel ve ilginç balıklar.
Teşekküre gerek yok mühim olan insanlık.
Hakan AKBAŞ
Pangio Kuhlii ,Agresif balıklara karşı savunmasızdır, beyaz benek ve diğer dış parazitlere karşı hasastır. Akvaryumda 4 adet veya daha fazla sayıda beslenmesi utangaçlıklarını atıp doğal davranışlarını sergilemelerinde etkili olur.Anavatani guney dogu asya olan bu sirin baligimiz hem otcul hemde etcil olarak beslenebilmektedir.Bir cok tropical akvaryum baliginda oldugu gibi 22 - 28 sicaklik degerleri arasinda yasar.
ya peki bu balık canlı doğuranlarla bi arada beslenir mi??lepistesle özellikle.
Kılıç gibi sert türleriniz yok ise besleyebilirsiniz.Hiç bir sorun yaşamazsınız.Zaten çok fazla göremezsiniz saklanma uzmanıdır.
Kuhli, dip balıklarının en orjinallerinden biridir. Barışçıl ve uyumludur. Hemen her canlı doğuran akvaryumuna koyabileceğiniz bir balıktır. Saklanma alanları oluşturmak şartıyla, Tetralar ve hatta bazı çiklitlerle bile birarada beslenebilirler. Kalabalık bir grup olarak beslenmeleri güzel görünüm sağlar. Akvaryum tabanında çok ince kum kullanırsanız, korktuklarında kumu kazarak içine saklandıklarını görebilirsiniz.
Ülkemize ithal edilen balıklardandır ve birbirine çok benzer iki balık piyasada aynı isimle satılır. Pangio kuhlii ve Pangio myersi.
P. myersi, P. kuhlii'ye kıyasla daha kalın bir gövdeye ve daha geniş koyu renk bantlara sahiptir. Beslenme özellikleri farklılık göstermez.
Dipte yaşayan pek çok balık gibi kuhliler de artık yemlerle beslenebilecekleri düşünülerek istemeden de olsa aç bırakılırlar. Özel yemleme yapmazsanız aldığınız kuhlinin 1 ay içinde ip gibi inceldiğini görebilirsiniz. Geceleri daha aktif olan bu balıkların formlarını koruyabilmeleri için ışığı kapadıktan sonra batan yemler veya canlı yem vermek gerekir.
Su konusunda seçici değildirler ancak su bozulmalarında ilk ölen türlerdendir.
Akvaryumda tablet formunda ilaç kullanırken dip balıklarının ilaç parçacıklarını yiyebileceğini ve sonucunda aşırı doz nedeniyle ölebileceklerini unutmayın. Bu gibi ilaçları bir bardak suda eritip akvaryuma eklemek daha güvenli olur.
Uzun yıllar bu balıkları beslememe karşın yumurta yaptıklarını hiç gözlemlemedim. Herhalde kendilerine ait bir akvaryumları olmadıkça bu durum gerçekmeyecektir. Ancak yüzey bitkilerinin köklerine yeşilimsi renkte yumurtalar bıraktıklarını okumuştum.
Alıntıdır.
[YT]IU5ootwnB8w[/YT]
Bu da bir betta ve kuhli loach
[YT]PwEFWNtcS80[/YT]
Merhaba,uzun vakittir besliyorum kuhliPek keyifli canlılar,tuzlu suya dönmemden ötürü hediye etmek zorunda kaldım.Normal şartlarda ilk aldığımda boylar 3-4 cm civarındaydı.1 yılda ikiye katladılar yaramazlar cüsselerini..
Akvaryumunuzda ters kapatılmış bir deniz kabuğu veyahut benzer bir mataryel bulundurursanız,kendilerini çok güvende isterler.Cyrodas türleri gibi,tek beslemek olmuyor.Almışken 6-8 tane birden almak gerekiyor..Hepsinin bir arada,camdaki yansımalarıyla dans etmelerini görmeniz gerekBunun haricinde,eğer zemin mataryeliniz ince taneli kumsa inanılmaz keyif alırlar
Kumların altında harika yol katediyorlar.
Yavru almayı başaramadım,cinsiyet ayrımınıda tam net yapamadım malesef..Kesinlikle görsellik açısından harika,dip temizliği ve artık yem açısından çok yerinde bir tercih olurAç kalmamalarına dikkat edin .Unutmadan bu canlılar nasıl sazansıgillerin akrabası oluyor hala anlayamadım
Kalın sağlıcakla,hayırlı olsun.
Bu mesaj en son " 24-11-2008 " tarihinde saat 22:51 itibariyle Endoplazmicreticulum tarafından düzenlenmiştir...
Elazığ Baskil İlçe Jandarma Komutanlığı.
Kuhli hakkında bilgi almak istiyorum bilgisi ve tecrübesi olanlardan yardım bekliyorum şimdiden teşekkürler
Bookmarks