+ Konuyu Yanıtla
5 sonuçtan 1 --- 5 arası gösteriliyor

Konu: Deli Gibi Hareket Ediyor!!

Üye
    SEDA KURŞUNLU

Giriş
    03/12/2008
    Teşekkürler
    6

0 mesajına 0
    kere teşekkür edilmiş.

Deli Gibi Hareket Ediyor!!

Reklamları görmek istemiyorsanız lütfen üye olunuz...
    50 lt akvaryumda bir buçuk yıldır dört japon besliyorum. yavru vatozum birkaç gün önce öldü. sanırım tuzdan. tek dişi japonum da son günlerde delirmiş gibi sğa sola yukarı aşağı ani manevra yaparak yüzüyor. kuma sürtünme değil. bi sıkıntısı var belli. ayrıca kafası şişmiş biraz... diğer biri de durmadan ağzını açıp kpatıyor hızlı hızlı. diğer ikisi normal gibi. nesi var balıklarımın? mutlu olsunlar diye elimden geleni yapmama rağmen problemlerin biri bitiyo biri başlıyo. ne meşakkatliymiş akvaryum. ne zormuş yaa! okumadığım makale kalmadı. elimden geldiğince önerilere dikkat ettim fazla balık beslememeye çalıştı ççeşitli yem verdim bitkisel ağırlıklı. nedir yani? nerde yanlış yapıyorum hala?

Üye
    SEDA KURŞUNLU

Giriş
    03/12/2008
    Teşekkürler
    6

0 mesajına 0
    kere teşekkür edilmiş.
    genellikle akvaryumun dibinde bir köşede öylece duruyor. sanki ölümü bekliyor. arada bir bitanesi gelip dürtüklerse ya da yem vereceğim zaman hareketleniyor o da malum elektrik çarpmış gibi kontrolsüz yüzüyor. hiç normal yüzemiyor. acba beyninde hasar mı oldu? belki sinirleri hasar görmüştür. bilemiyorum. bi fikri olan yok mu? fotoğraf nasıl ekleniyor?
    Bu mesaj en son " 01-02-2010 " tarihinde saat 14:36 itibariyle yuda tarafından düzenlenmiştir...

Üye
    SEDA KURŞUNLU

Giriş
    03/12/2008
    Teşekkürler
    6

0 mesajına 0
    kere teşekkür edilmiş.
    tanımlanamaz japon hastalığı...

Tecrübeli Akvarist
    AK-Fo Özel Üyesi
    Anıl Uzal

ANIL kullanıcısının avatarı
    Giriş
    20/12/2009
    Teşekkürler
    36

160 mesajına 180
    kere teşekkür edilmiş.
    Balığınız su değişiminden sonra mı bu hale geldi. Fazla tuzda balıklara zararlıdır. Akvaryum hacminiz ve ekipmanınız hakkında bilgi verirmisiniz. Balığınızın beyin sinirleriyle alakalı bir sorunu olduğunu düşünmüyorum muhtemelen hastalanmıştır. Hasta oldukları zamanda balıkların davranışları değişiklij gösterir. Resim ekleyebilirseniz balığı yakından çekip parazitsel bir sorun varmı tespit etme şansımız olabilir. Pullarında dökülme varmı. Balıkta yara benzeri şeyler varmı. Üzerinde beyaz küçük noktalar varmı?

Üye
    SEDA KURŞUNLU

Giriş
    03/12/2008
    Teşekkürler
    6

0 mesajına 0
    kere teşekkür edilmiş.
    Reklamları görmek istemiyorsanız lütfen üye olunuz...
    sonunda bi cevap geldi. çok tşekkür ederim ilginize öncelikle. beyaz benek yok daha önce iki kere atlattılak tecrübeliyim oradan biliyorum. kuyrukta kanlanma ya da vücutta yara yok. pullar tamam. fotoğraf çektim ama nasıl yollayacağımı bilmiyorum. akvaryumda plastik bitkiler var ve yumruk büyüklüğünde üç yuvarlak taş var. ( Dalaman'dan getirdim sadece suyla iyice yıkayıp koydum. maden taşı olduğunu da sanmıyorum) dip malzemem midye kırığı. 2,5 cm kalınlığında. ısıtıcım 22 ye sabit. zaten genelde çalışmasına gerek kalmıyor. yeme istekli, bir iki kere ters ama sanki düzmüşceine rahat yüzdüğünü gördüm. bazen de köpek kuyruğunu ısırmaya çalışır da kendi etyafında dönerek kuyruğunu kovalar ya o hareketi yapıyor. vatozum öldüğünden beri tuz kullanmaktan vazgeçtim. ama o surede sadece bir su değişimi yaptım (yüzde yirmibeş)

+ Konuyu Yanıtla

Bu Konunun Etiketleri

Bookmarks

Gönderme Kuralları

• Yeni Konu gönderemezsiniz.
  • Yeni cevap gönderemezsiniz.
  • Eklenti yükleyemezsiniz.
  • Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz.

LinkBacks Enabled by vBSEO 3.5.1