güzel olmuş .teşekkürler.
Olur aslında aquatan suyu eskiteceğinden yararlı olur diğe düşünüyorum.
60*35(h)*25 Lepistes Akvaryumu
güzel olmuş .teşekkürler.
İNCİLSENDE , İNCİTME...
Japon balıklarına sıcak hiç yaramıyor. Balıklar buz gibi suda duruyorlardı. Ben bunları aldım ve ılık dinlenmiş suya koydum. Balıklar sersemledi, ters dönmeye başladı, ne yapacağımı şaşırdım. Daha sonra hemen balıkları alıp içi soğuk su dolu bir kaba akvaryumla birlikte koydum, su soğuduktan sonra bir baktım balıcıklarım düzelmiş fırtına gibi yüzüyorlar.Demem o ki japonlar soğuksuz yaşayamaz. Saygıyla duyrulur.
Bu mesaj en son " 15-02-2008 " tarihinde saat 23:13 itibariyle Tyke tarafından düzenlenmiştir... Neden: imla hataları
Volkan bey;
Tespitiniz yanlış görünüyor. Sözünü ettiğiniz durum suyun sıcaklığından değil ani ısı değişiminden olmuş bir durumdur. Japon balıkları 30 dereceye kadar sıcaklıklara dayanıklıdırlar. Fakat bu sıcaklıklarda metabolizmaları çok hızlı çalıştığından yeterli beslenme yapılamaz ve çoğunlukla bundan dolayı hastalanır ve ölürler. Bu nedenledir ki Japon balıkları 22-24 derecelik serin sularda bakılmak zorundadırlar.
Bir bardak suyun bu kadar karmaşık olacağı hiç aklıma gelmemişti.
Çok bilen az konuşur, az bilen çok konuşur.
Kültür sokakta dolaşır sen almasını bilirsen, bilim tabiatın her köşesinde var sen görmesini bilirsen.
"Üzülme!'' der Mevlana... ve devam eder.. "Kaybettiğin her şey başka bir surette geri döner."
Arkadaşım yukarıdaki bilgiler için gerçekten çok teşekkürler. Hem genel hemde gerekli herşeyi vermişsin. Tarif ise mükemmel beni çaktırmadan her hafta eve ıspanak alma geleneğinden kurtarcan dondurucu güzel fikir. Bu arada her foruma bakışımda yüreğimi dağlayan benim 3 japon 1 vatoz ve 1 çöpçünün toplam 10 lt içinde yaşam mücadelesi vermesi. Ehh artık onuda evde daha geniş bir yer ayarlayınca daha büyük alarak çözmek olucak. tekrar teşekkürler.
Denizden babam çıksa yerim.
Arkadaşlar 8 yıldır kendi tuttuğum japon balıkları besliyorum.Kendi tuttuğumdan olsa gerek onlara zarar gelsin istemiyorum.Sorum şu:Acaba kometler;kuhlilerle bir arada yaşayabilirler mi?Birbirlerine zarar verirler mi?.Yanıtlarınızı bekliyorum.Şimdiden teşekkürler.
SAYGILARIMLA...
Arkadaslar benim japon balığımın birisi arkasından pul gibi şeyler attı. :S:Sürekli sizce yumurtlamış mıdır?
Bende japon beslıyorum. İzlemek cok guzel, benım 10 tane japon balıgım var. Ve rengerenk cok guzeller, yenı akvaryum aldım 100 cm cok guzel durdu. Balıklarım icinide guzelce dızayn ettım mukemmmel otesı dıyebılırım. (4 senedır balık beslıyorum bu bılgılerden yola cıkarak tesekkür...)
Bu mesaj en son " 04-05-2008 " tarihinde saat 17:38 itibariyle qilker tarafından düzenlenmiştir... Neden: Mesaj birleştirme, yazım hataları
Benim 7 tane çok şirin japon balığım var.Onları çok seviyorum.Sizin verdiğiniz bu yararlı bilgiler sayesinde balıklarıma daha iyi bakıyorum ve teşekkür ediyorum.Ayrıca böylesine güzel ve vazgeçilmez balıkların fanusta beslenmesine KESİNLİKLE KARŞIYIM!
BY AKREP
Halit abi yazini okudum gercekten cok guzel. Eline saglik.
Ali Çelik (Okul sebebiyle nete çok sık giremiyorum)
www.bettalar.com
Emeğinize sağlık açıklamınız çok güzel olmuş
Satılık akvaryum acill 100x42hx30 125 Ytl
Herşey vatan için.Vatan sağolsun
Bookmarks