+ Konuyu Yanıtla
Toplam 3 sayfada 2 İlkİlk 1 2 3 SonuncuSonuncu
24 sonuçtan 11 --- 20 arası gösteriliyor

Konu: japon balığı cinsiyet ayrımı ve üretimi Kümesaqua

Üye
    ŞÜKRÜ KOCA

Giriş
    22/12/2008
    Teşekkürler
    1

0 mesajına 0
    kere teşekkür edilmiş.

nemo japonlarda üreme

Reklamları görmek istemiyorsanız lütfen üye olunuz...
    bilgiler için çok tşk.ederım.
    akvaryumum 1,02xcm 46xcm 44cm ölçülerinde olup
    12 japon, 2 köpek balığı,2 teleskop bulunmaktadır.ıcınde bıtkı bulunmayıp,dış motor ve hava motoru kullanmaktayım.japonlardan yavru almam için ne gıbı bır şartlar uygulamalıyım. suyun ph degerını veya başka degerlerını ne şekılde ölçebılırım.
    tşk.

Tecrübeli Akvarist
    AK-Fo Özel Üyesi
    Sedat Gezer

sedatceyhun kullanıcısının avatarı
    Giriş
    29/05/2007
    Teşekkürler
    67

101 mesajına 114
    kere teşekkür edilmiş.
    Alıntı harry_potter tarafından gönderildi Mesajı Görüntüle
    Arkadaşlar ben canlı doğuran akvaryumuna sahibim. Kızım doğum günü hediyesi olarak fanusta japon istedi (3-4 adet) hangi cinslerden, boyutlardan ve fanus kaç litrelik olmalı?? Burada en ufakları 2,5 cm fanuslardan da en büyüğü10-12 litre arasında...
    Hiç bir balık fanusta bakılmayı haketmez. Japon balığı beslemek istiyorsanız 50 litrelik bir akvaryum düşünmenizi öneririm.

Üye
    mücahit boğazkesen

Giriş
    04/01/2009
    Teşekkürler
    0

0 mesajına 0
    kere teşekkür edilmiş.
    benim 5 tane japon balğım var.ama bazılarının üstünde ve kuyruklarında beyaz benek gibi bişeyler çıktı ne acaba sölerseniz sewinirim teşkürler.

Girişimci Üye
    Süleyman kuşcu

Giriş
    03/03/2006
    Teşekkürler
    0

6 mesajına 42
    kere teşekkür edilmiş.
    Alıntı harry_potter tarafından gönderildi Mesajı Görüntüle
    Arkadaşlar ben canlı doğuran akvaryumuna sahibim. Kızım doğum günü hediyesi olarak fanusta japon istedi (3-4 adet) hangi cinslerden, boyutlardan ve fanus kaç litrelik olmalı?? Burada en ufakları 2,5 cm fanuslardan da en büyüğü10-12 litre arasında...

Selamlar japon balıkları 20-25 cm kadar büyüdükleri için, bol oksijene ve temiz suya ihtiyaç duydukları için fanuz gibi ufak cam kaplarda bakılması doğru değildir. Japon balıklarının çok çabuk ölmesine sebebiyet vermektedir. Yapabilirseniz 70 lt bir akvaryum yeterli olacaktır. Sağlıcakla kalın

www.kumesaqua.com

---------- Mesaj eklenme zamanı 21:40 ---------- Önceki mesaj zamanı 21:37 ----------

Alıntı jackal tarafından gönderildi Mesajı Görüntüle
    bilgiler için çok tşk.ederım.
    akvaryumum 1,02xcm 46xcm 44cm ölçülerinde olup
    12 japon, 2 köpek balığı,2 teleskop bulunmaktadır.ıcınde bıtkı bulunmayıp,dış motor ve hava motoru kullanmaktayım.japonlardan yavru almam için ne gıbı bır şartlar uygulamalıyım. suyun ph degerını veya başka degerlerını ne şekılde ölçebılırım.
    tşk.
    Yukarıda yazan açıklamaları uygularsanız kolayca yavru alabilirsiniz.En önemli olan taze su ve suyun sıcaklığıdır.

www.kumesaqua.com

---------- Mesaj eklenme zamanı 21:41 ---------- Önceki mesaj zamanı 21:37 ----------

Alıntı müco tarafından gönderildi Mesajı Görüntüle
    benim 5 tane japon balğım var.ama bazılarının üstünde ve kuyruklarında beyaz benek gibi bişeyler çıktı ne acaba sölerseniz sewinirim teşkürler.

Japon balıklarınız beyaz benek hastalığına yakalanmışlar. Yavaş yavaş ısıyı yükseltin ve metilen mavisi ilacını kullanmanızı tavsiye ederim.
    Süleyman Kuşcu
    Discus,Kakadu,Ancistrus
    Su piresi,Beyaz kurt,Mikro kurt,Gammarus
    Üsküdar İstanbul

Üye
    ali ışık

oyuncu23 kullanıcısının avatarı
    Giriş
    12/04/2009
    Teşekkürler
    4

0 mesajına 0
    kere teşekkür edilmiş.
    çok teşekkür ediyorum bu konuda iyice bilgilendim

Üye
    mirac akcalı

mirac92 kullanıcısının avatarı
    Giriş
    23/04/2009
    Teşekkürler
    5

5 mesajına 6
    kere teşekkür edilmiş.
    öncelikle merhaba foruma yeni üye oldum 2 adet japon balığı besliyorum ancak napsam ne etsem bi türlü cinsiyet ayrımı yapamadım balıklarım 2 yıldır bende ve orta boy şeklinde almıştım şimdi kuyruklarıyla beraber yaklaşık 10 cm ler forumda okuduklarımıda uguladım ancak bi sonuca varamadım başka bi yöntem var mı? üreme çağına gelmişlermidir? yardımcı olursanız çok sevinirm...

Üye
    Hüseyin Işık

h_ışık kullanıcısının avatarı
    Giriş
    21/02/2009
    Teşekkürler
    17

12 mesajına 15
    kere teşekkür edilmiş.

üreme çağına gelmişlermidir?

Alıntı mirac92 tarafından gönderildi Mesajı Görüntüle
    öncelikle merhaba foruma yeni üye oldum 2 adet japon balığı besliyorum ancak napsam ne etsem bi türlü cinsiyet ayrımı yapamadım balıklarım 2 yıldır bende ve orta boy şeklinde almıştım şimdi kuyruklarıyla beraber yaklaşık 10 cm ler forumda okuduklarımıda uguladım ancak bi sonuca varamadım başka bi yöntem var mı? üreme çağına gelmişlermidir? yardımcı olursanız çok sevinirm...
    Merhaba,
    Balıklar 2 yıldır sendeyse üreme çağına muhtemelen gelmişlerdir. 2 yıldır sende ve orta boy aldığını düşünürsek yanık kalmış olabilir. Akvaryum hacmini yazarsan iyi olur. Balıklarının tür ve sayılarını da yazarsın. resim eklersen birşok kişi yardımcı olabilir...

8. Bu mesaj için h_ışık'a teşekkür eden üyeler:

Üye
    mirac akcalı

Giriş
    23/04/2009
    Teşekkürler
    5

5 mesajına 6
    kere teşekkür edilmiş.
    cinslerini tam olarak bilmiyorum ama 1 tanesi bebek yüzlü japon diye aldım öyle söylediler akvaryumumun hacmi yeterli değil sanırım 19 litre civarı 2 adet japon 1 vatoz 3 salyangoz 1 çöpçüm var
    Bu mesaj en son " 25-04-2009 " tarihinde saat 13:58 itibariyle mirac92 tarafından düzenlenmiştir...

Üye
    Hüseyin Işık

h_ışık kullanıcısının avatarı
    Giriş
    21/02/2009
    Teşekkürler
    17

12 mesajına 15
    kere teşekkür edilmiş.
    1. resim net değil 2. resimdeki balıkta da cinsiyet ayrımı yapamadım mümkünse resimleri yandan cek, ve anüs yüzgecine odaklanarak yakından çek, çünkü oradan anlaşılır.

Üye
    mirac akcalı

Giriş
    23/04/2009
    Teşekkürler
    5

5 mesajına 6
    kere teşekkür edilmiş.
    Reklamları görmek istemiyorsanız lütfen üye olunuz...
    rahat durmuyolar ki çekemiyorum deniycem çekmeyi ancak bi sorun daha var 2. resimdeki balığın 2 yanındada pullarının arasından beyaz top gibi bişey çıktı bu sabah farkettim daha önceden şiş duruyodu ancak bgn dışarı çıktı ve sanki iplik şeklinde içinden bişiler çıkıyor ne olduğunu anlamadm acil yardım ederseniz sevinirim resimleride koyucam daha net görebilrsiniz çıkan şeyi

---------- Mesaj eklenme zamanı 17:09 ---------- Önceki mesaj zamanı 16:46 ----------

buyrun resimleri koydum ancak bu kadar çekebiliyorum

alttaki resimdede yandan çıkan garip şey var

+ Konuyu Yanıtla

Bu Konunun Etiketleri

Bookmarks

Gönderme Kuralları

• Yeni Konu gönderemezsiniz.
  • Yeni cevap gönderemezsiniz.
  • Eklenti yükleyemezsiniz.
  • Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz.

LinkBacks Enabled by vBSEO 3.5.1