bilgiler için çok tşk.ederım.
akvaryumum 1,02xcm 46xcm 44cm ölçülerinde olup
12 japon, 2 köpek balığı,2 teleskop bulunmaktadır.ıcınde bıtkı bulunmayıp,dış motor ve hava motoru kullanmaktayım.japonlardan yavru almam için ne gıbı bır şartlar uygulamalıyım. suyun ph degerını veya başka degerlerını ne şekılde ölçebılırım.
tşk.![]()
benim 5 tane japon balğım var.ama bazılarının üstünde ve kuyruklarında beyaz benek gibi bişeyler çıktı ne acaba sölerseniz sewinirim teşkürler.
Selamlar japon balıkları 20-25 cm kadar büyüdükleri için, bol oksijene ve temiz suya ihtiyaç duydukları için fanuz gibi ufak cam kaplarda bakılması doğru değildir. Japon balıklarının çok çabuk ölmesine sebebiyet vermektedir. Yapabilirseniz 70 lt bir akvaryum yeterli olacaktır. Sağlıcakla kalın
www.kumesaqua.com
---------- Mesaj eklenme zamanı 21:40 ---------- Önceki mesaj zamanı 21:37 ----------
Yukarıda yazan açıklamaları uygularsanız kolayca yavru alabilirsiniz.En önemli olan taze su ve suyun sıcaklığıdır.
www.kumesaqua.com
---------- Mesaj eklenme zamanı 21:41 ---------- Önceki mesaj zamanı 21:37 ----------
Japon balıklarınız beyaz benek hastalığına yakalanmışlar. Yavaş yavaş ısıyı yükseltin ve metilen mavisi ilacını kullanmanızı tavsiye ederim.
Süleyman Kuşcu
Discus,Kakadu,Ancistrus
Su piresi,Beyaz kurt,Mikro kurt,Gammarus
Üsküdar İstanbul
çok teşekkür ediyorum bu konuda iyice bilgilendim
öncelikle merhaba foruma yeni üye oldum 2 adet japon balığı besliyorum ancak napsam ne etsem bi türlü cinsiyet ayrımı yapamadım balıklarım 2 yıldır bende ve orta boy şeklinde almıştım şimdi kuyruklarıyla beraber yaklaşık 10 cm ler forumda okuduklarımıda uguladım ancak bi sonuca varamadım başka bi yöntem var mı? üreme çağına gelmişlermidir? yardımcı olursanız çok sevinirm...
Merhaba,
Balıklar 2 yıldır sendeyse üreme çağına muhtemelen gelmişlerdir. 2 yıldır sende ve orta boy aldığını düşünürsek yanık kalmış olabilir. Akvaryum hacmini yazarsan iyi olur. Balıklarının tür ve sayılarını da yazarsın. resim eklersen birşok kişi yardımcı olabilir...
1. resim net değil 2. resimdeki balıkta da cinsiyet ayrımı yapamadım mümkünse resimleri yandan cek, ve anüs yüzgecine odaklanarak yakından çek, çünkü oradan anlaşılır.
rahat durmuyolar ki çekemiyorumdeniycem çekmeyi ancak bi sorun daha var 2. resimdeki balığın 2 yanındada pullarının arasından beyaz top gibi bişey çıktı bu sabah farkettim daha önceden şiş duruyodu ancak bgn dışarı çıktı ve sanki iplik şeklinde içinden bişiler çıkıyor ne olduğunu anlamadm acil yardım ederseniz sevinirim resimleride koyucam daha net görebilrsiniz çıkan şeyi
---------- Mesaj eklenme zamanı 17:09 ---------- Önceki mesaj zamanı 16:46 ----------
buyrun resimleri koydum ancak bu kadar çekebiliyorum
alttaki resimdede yandan çıkan garip şey var
![]()
Bookmarks