+ Konuyu Yanıtla
Toplam 4 sayfada 1 1 2 3 4 SonuncuSonuncu
40 sonuçtan 1 --- 10 arası gösteriliyor

Konu: Strafordan 3 Boyutlu Arka Plan Yapımı - Aşama Aşama

Üye
    Uğur Baki ALTINTAŞ

ugurbaki kullanıcısının avatarı
    Giriş
    11/06/2010
    Teşekkürler
    2

7 mesajına 9
    kere teşekkür edilmiş.

nemo Strafordan 3 Boyutlu Arka Plan Yapımı - Aşama Aşama

Reklamları görmek istemiyorsanız lütfen üye olunuz...
    Arkadaşlar herkese selamlar.

Uzun süre düşünüp daha uzun süre araştırdıktan sonra akvaryum için en gösterişli arka planın 3 boyutlu olacağına karar verdim. Araştırmalarımda bunun alımının pahalı olduğunu gördüm ve internetteki tariflere göre yapmaya karar verdim.
    Şimdi size yapmaya çalıştığım arka planın yapım aşamalarını tek tek bu forumdan kaydedeceğim. Bu sırada fikir, yorum ve eleştirilerinizi esirgemezseniz memnun olurum.
    Bu işe başlamadan önce yapmanız gerekeken ilk şey evin kullanımı için eşinizden izin almak Ben o meseleyi hallettim ve salona kendim için bir çalışma alanı oluşturdum. Ortalığı baya bir dağıtacağım için de yere genişçe bir naylon serdim. İsterseniz ilk olarak alınması gereken malzemeleri sıralayayım:

NOT: Benim arka plan yapacağım akvaryumun uzunluğu 80 cm, yüksekliği 50 cm. Malzemelerin yetip yetmeyeceğini hep beraber göreceğiz.

1- Yapacağınız alanın büyüklüğüne göre köpük strafor: Ben 50x100 4 cm'lik strafor aldım iki tane. Beyazını bulamadığım için de siyah aldım. Bulabilirseniz beyazı daha sağlıklı olur; çünkü bunlarda karbon da varmış. (Tanesi 4 TL)

2- Daha sert olduğu için akvaryum camı ile teması sağlayacak parça olarak mavi yalıtım straforu aldım bir tane: İsterseniz tamamını da bundan alabilirsiniz ama bunu kesip parçalamanın daha zor olacağını öğrendim araştırmalarımda. Köpüğü kesip parçalayarak işlemek daha kolaymış. (7,5 TL)

3-
    5 kg Derz Dolgu Maddesi: Bu madde ustaların fayans aralarına kullandıkları su geçirmeyen macun maddesi imiş. Aslında bu iş için önerilen Kalekim Fuga Pool 2900 Derz dolgu maddesiydi ama ben Kütahya'nın Emet İlçesi'nde bulamadım. Forumları araaştırdığımda birçok büyük şehirde bile bulamayan arkadaşların olduğunu görünce fazla araştırma zahmetine girmedim açıkçası. Ben Filli Boya'nın Derz Dolgu Maddesi'ni aldım. Kaliteli olduğuna şüphe yok ama siz yine de bulabilirseniz Kalekim alın. (Kilogramı 1 TL)

4- Derz dolgu maddesi beyaz (Başka renkleri de mevcuttur.) olduğu için istediğimiz renklerde su bazlı renklendirici. Yine Fiili Boya aldım ben, zaten önerilen de Filli Boya idi. Ben bulabildiğim kadarı ile siyah ve şampanya renklerinde aldım. (Tanesi 5 TL)

5- Antibakteriyel akvaryum silikonu. Eğer akvaryum silikonu bulamazsanız içerik kısmında "Solvent İçermez" ibaresi bulunan silikonlardan kullanın. (Normal silikon 310 ml adet: 3,5 TL. Akvaryum silikonu 310 ml adet: 6,5 TL)

6- Çeşitli fırça, kesici ve delici aletler. Artık işlem boyunca neler işimize yarayacak bilemiyorum.

--------------------

1. GÜN

Ben bugün ilk olarak straforları birbirine antibakteriyel silikon ile yapıştırarak istediğimiz kalınlığa ulaştım. En arkaya mavi straforu ve diğer ikisini de birbirine silikon ile yapıştırdım. Straforları ezmeyecek kadar da ağırlık koydum üzerine ve beklemeye aldım.

Devamında Görüşmek Üzere.....
    Bu mesaj en son " 26-06-2010 " tarihinde saat 01:22 itibariyle akvaryumcumurat tarafından düzenlenmiştir...
    Türklük kuralları gereğince mesajlarınızı yazarken Türkçe yazım kurallarına uygun bir şekilde yazmanız gerekmektedir.

Forum Yönetimi
    Murat SAĞDIÇ

akvaryumcumurat kullanıcısının avatarı
    Giriş
    23/12/2005
    Teşekkürler
    1.523

3.040 mesajına 6.408
    kere teşekkür edilmiş.
    Blog Yazıları
    2
    Açıklamalar ve anlatım çok faydalı, sonucuda güzel biter inşallah, ilgi ile takip edeceğim kolay gelsin...
    Murat Sağdıç
    Kötü insan yoktur, kötü niyetli insan vardır.

Tecrübeli Akvarist
    AK-Fo Özel Üyesi
    Yunus ARPAÖZÜ

Yunus A kullanıcısının avatarı
    Giriş
    20/10/2008

Ödül Panosu

Teşekkürler
    43

84 mesajına 138
    kere teşekkür edilmiş.
    Buraya kadar yapıyorumda oyma kırpma işlerinden anlamıyorum
    85*45*55 + 70*35*35 sump reef
    125*55*65 + 90*40*40 sump Tropheus ikola
    150*65*60 + 120*50*35 sump Tropheus bemba orange

Üye
    Uğur Baki ALTINTAŞ

Giriş
    11/06/2010
    Teşekkürler
    2

7 mesajına 9
    kere teşekkür edilmiş.
    Alıntı akvaryumcumurat tarafından gönderildi Mesajı Görüntüle
    Açıklamalar ve anlatım çok faydalı, sonucuda güzel biter inşallah, ilgi ile takip edeceğim kolay gelsin...
    Vallahi inşallah güzel biter.

Alıntı Yunus A tarafından gönderildi Mesajı Görüntüle
    Buraya kadar yapıyorumda oyma kırpma işlerinden anlamıyorum
    Dostum ben de anlamam ama başlamak bi heyecan veriyor insana, başla bence bir an önce...

2. GÜN

Evet Sevgili Arkadaşlar,
    İlk günkü çalışmalarım yukarıda gördüğünüz gibi sona erdi. İkinci gün biraz daha fazla çalıştım galiba. Yine yaptıklarımı aşama aşama fotoğraflarla anlatmaya çalışacağım:

İlk olarak straforlarımızın son halini göstereyim sizlere. Bu yaklaşık 11 cm oldu. En ve boyunu da akvaryumuma uygun olarak kestim; yalnız bir konuya dikkat çekmek istiyorum kendi adıma, Benim akvaryumum henüz gelmedi, İstanbul'dan gelecek. O yüzden akvaryumcuda ölçü alarak yaptım ve 1 cm boydan 1 cm de enden fazla yaptım. Artık gelmezse sonradan daha fazla uğraştıracak beni ama küçük gelmesinden iyidir.

Burada straforun üzerine oymak amacı ile bir şeyler çizdim bir aşağıdaki resmi referans alarak ama hiç tavsiye etmem referans olayını. Kendinizce bir şeyler çizin çünkü ressam işi olduğunu anladım bunun Kendimce yaptım ben de ama muhakkak önceden çizin. Çünkü oymaya başladığınız zaman bayağı bir umutsuz oluyorsunuz, dolayısıyla rasgele yapılacak iş değil.

Çizdiklerinizi oymak için çeşitli kesici - delici aletler kullanabilirsiniz. Ben makasla başladım ama sonradan maket bıçağına döndüm. Maket bıçağı daha rahat geldi. Mutfak bıçağı ile de yapan var yalnız. Yaparken girintilerin derin olmasına dikkat edin ki 3 boyutlu görüntüyü elde edebilelim.

Bu oyma işleminin kabasının bitmiş hali. Daha sonra bazı rötuşlar yapacağım elbette. Ama işin özü böyle görünüyor. Alt kısımda gördüğünüz düz deliğe bir mağara düşünüyorum. En sağ tarafa da bir ağaç kökü yapacağım inşallah.

Yalnız şu noktaya dikkatinizi çekmek istiyorum tekrardan, ortalık çok ama çok dağılıyor. Bu strafor denen madde nasıl bir şey ise her yere uçuyor ve yapışıyor. Bu gördüğünüz temizlenmiş hali O yüzden sağlığınız için ısrarla söyleyeyim: Eşinizden veya annenizden muhakkak izin alın

Şimdi sıra yakma işine geldi. Yakma işlemi için ben evde daha önceden bulunan havya - kalem lehim kullandım. Ucunu değdirdiğiniz yeri eritiyor. Nasıl bir şekil verecekseniz onu kullanın. Ben delikli bir zemin istediğim için bunu kullandım. Düz olsun derseniz ucunu ocakta ısıtarak yapıştırabileceğiniz eski bir kaşık ya da bıçak da olabilir. Aşağıda da bu işin detaylı ve bitmiş fotoğrafları mevcuttur.

[IMG]http://img686.imageshack.us/img686/7773/20560082.jpg/IMG]

Mağara için iki tane duvar yaptım, üzerini kapatacağım. O sahneyi fotoğraflamayı unutmuşum kendimi işe kaptırınca. Ağaç olacak kısıma ise mavi strafordan bir gövde yaptım. Özellikle onu seçmemin bir sebebi yok, elime o geldi Aslına bakarsanız ağaç işi kafamı çok kurcalıyor ya olmazsa diye. Çünkü köklerini nasıl yapacağıma karar veremedim. Galiba arka plana sabitlemek yerine akvaryumun tabanına sabitleyeceğim en sonda. Bakalım artık o kısma da:

Onun da üzerine gerekli ağırlıkları koydum silikonladıktan sonra. Kuruyunca havya ile ona da şekil vereceğim. İnşallah emeklerim boşa gitmez.

Bu da günün son fotoğrafıydı. Bakalım 3. gün neler ile karşılaşacağız.

NOT: Kimse çalışmamın sonunu görmeden anlattıklarımı referans alarak başlamasın. Ben bu işi ilk kez yapıyorum ve sonunun nereye gideceğini ben de bilmiyorum Sonra karışmam ona göre...
    Bu mesaj en son " 26-06-2010 " tarihinde saat 01:26 itibariyle akvaryumcumurat tarafından düzenlenmiştir... Neden: Foto...
    Türklük kuralları gereğince mesajlarınızı yazarken Türkçe yazım kurallarına uygun bir şekilde yazmanız gerekmektedir.

5. Bu mesaj için ugurbaki'a teşekkür eden 3 üye :

Üye
    Mehmet Saygın

Giriş
    20/06/2010
    Teşekkürler
    2

0 mesajına 0
    kere teşekkür edilmiş.
    Tebrikler, şimdiden çok güzel görünüyor, siyah strofor olması ayrı bir hava katmış Havya ile tek tek çizgiler atmak da doğal bir doku oluşturmaya yaramış.
    Yalnız su bazlı boya almışsınız, bu çözünüp salınmayacak mı?
    Mehmet Saygın

Üye
    Uğur Baki ALTINTAŞ

Giriş
    11/06/2010
    Teşekkürler
    2

7 mesajına 9
    kere teşekkür edilmiş.
    Alıntı MSaygin tarafından gönderildi Mesajı Görüntüle
    Tebrikler, şimdiden çok güzel görünüyor, siyah strofor olması ayrı bir hava katmış Havya ile tek tek çizgiler atmak da doğal bir doku oluşturmaya yaramış.
    Oldukça mantıklı. Bilmiyorum, öyle yazıyordu sitelerde. Tekrar bakacağım ama bu renklendirici sadece. Araştırmak lazım. Teşekkür ederim uyarı için. Bilgisi olan arkadaşlar yazarlar; ben de araştıracağım.
    Ayrıca az önce renklendirici katmadan derz ile kapladım bir kat. Fotoğrafları yarın atacağım. Derz ile kaplayınca tüm ince detaylar kayboluyor maalesef

AK-FO Özel Üyesi
    ugur duygu

ugur1073 kullanıcısının avatarı
    Giriş
    02/01/2010
    Teşekkürler
    79

34 mesajına 35
    kere teşekkür edilmiş.
    Akvaryumun içerisindeki halini merakla bekliyoruz.Kolay gelsin.
    http://gifarsivim.sitemynet.com/mynet_resimlerim/gif304.gif
    150x65x50

Üye
    Uğur Baki ALTINTAŞ

Giriş
    11/06/2010
    Teşekkürler
    2

7 mesajına 9
    kere teşekkür edilmiş.

3. Gün

Alıntı MSaygin tarafından gönderildi Mesajı Görüntüle
    İnternetten araştırdımö, hep bu boyalardan kullanmışlar, kullanalım bakalım inşallah problem çıkmaz...

Alıntı ugur1073 tarafından gönderildi Mesajı Görüntüle
    Akvaryumun içerisindeki halini merakla bekliyoruz.Kolay gelsin.
    Ben de çok merak ediyorum açıkçası akvarymun içindeki halini )
    3. GÜN

3. Gün derz ile kaplamaya başladım arkadaşlar, tabi mağaramın son halini göstermeden geçemeyeceğim

Akvaryumumda kuşak olacağı için arka planımı bölmek zorunda idim. Ben de maket bışağının ucunu yenisi ile değiştirerek dışarıdan da belli olmayaacak şekilde üçe böldüm straforları.

Doğru mu yaptım bilmiyorum ama derz dolguyu su ile karıştırarak sıvı bir alaşım elde ettim. Bu konuda bir bilgimi paylaşmak istiyorum. Derz dolgu ne kadar koyu olursa o kadar iyi olur; fakat çalışmanız benimki gibi girintili çıkıntılı ise macun kıvamındaki dolgu detayları kapatabilir. Bu yüzden daha ince bir karışım oluşturmalısınız. Benim yaptığım nerede ise ayran kıvamında idi. Kapanması biraz zor oluyor ama yine de bir iki gün fazla çalışır, iki kat fazla yaparız. Detayların kaybolmasından iyidir.

Bu şekilde dolgu maddemizi fırçaa yardımı ile straforumuza sürüyoruz. Bu işlemi elinizden geldiği kadar tek yönlü yapın ki estetik bir görüntü olsun. Yani arka planınızın desenine göre sürekli sağdan sola veya yukarıdan aşağıya gibi. Dikkat edilmesi gereken bir husus da şu değerli arkadaşlar. Dolgu maddesi elinizden geldiğince her yere ulaşsın.Boşluk alanlar kalmasın. Strafor suya değince herhangi bir salınım veya şişme yapmaz ama dolgu ile strafor arasına giren su dolgunun içten kabarıp kavlamasına neden olabilir.

İşte ilk katını kapladığımız arka planımız.

Daha önce bahsetmemiştim zannedersem. Arka plan ile uyumlu olması için bir kaya parçası da yapmıştım. Yakın çekim fotoğrafını çektiysem eklerim, straforları üst üste yapıştırarak yaptığım parçayı da arka plan ile birlikte boyayacağım. En sağda gördüğünüz uzun parçalar ise ağacımızın kökü olacaklar. Onları da kaya ile birlikte akvaryumun tabanına silikon ile yapıştıracağım.

İşte bu da bahsettiğim kayanın yakın plan çekimi.

Bu gün de bu kadar çalıştım arkadaşlar. Tekrar söylüyorum, lütfen benim çalışmam bitmeden beni referans alarak bir çalışma yapmayın. Sormak istediğiniz sorular olursa cevap verebilirim. Dördüncü veya beşinci gün ancak yeni fotoğraflar eklerim büyük ihtimal ile. Çünkü artık yapmam gereken ilk iş derz ile kaplayıp bir gün bekletmek olacak arka planı. Renk olayını da şu şekilde yapmayı düşünüyorum: İki veya üç kat renksiz derzi kapladıktan sonra bir kat koyu siyah ile kaplayıp ertesi gün üzerine yer yer kahverengi şizeceğim. Tabi ağaç kökümüz direk kahverengi olacak. İnşallah olur İyi çalışmalar herkese...
    Bu mesaj en son " 26-06-2010 " tarihinde saat 01:37 itibariyle akvaryumcumurat tarafından düzenlenmiştir... Neden: Foto...

Üye
    mustafa dalgıç

Giriş
    12/04/2009
    Teşekkürler
    541

135 mesajına 165
    kere teşekkür edilmiş.
    Fotoğraflar açılmıyor...

Üye
    Uğur Baki ALTINTAŞ

Giriş
    11/06/2010
    Teşekkürler
    2

7 mesajına 9
    kere teşekkür edilmiş.
    Reklamları görmek istemiyorsanız lütfen üye olunuz...
    Alıntı MaLaWi_92 tarafından gönderildi Mesajı Görüntüle
    Fotoğraflar açılmıyor...
    Fotoğraflar sağlam, kendim kendi üyeliğimden yükledim. Senin internetin yavaştır. Bende açılıyor ama biraz yavaş tabi. Hem fotoğraf fazla hem de fotoğrafların kalitesi yüksek.

+ Konuyu Yanıtla
Toplam 4 sayfada 1 1 2 3 4 SonuncuSonuncu

Bu Konunun Etiketleri

Bookmarks

Gönderme Kuralları

• Yeni Konu gönderemezsiniz.
  • Yeni cevap gönderemezsiniz.
  • Eklenti yükleyemezsiniz.
  • Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz.

LinkBacks Enabled by vBSEO 3.5.1