arkadaşlar yeni bir akvaryum yaptım kapağıda strafordan yapma fikri geldi aklıma çok çok daha ucuza kolay şekil verilebilen bir madde bilindiği üzere.kapağı yaptım biraz uğraştırdı çok profesyonel oldu diyemem maket bıçağıyla şekil verebildiğim kadarıyla yaptım eğer düşünüyorsanız ben hesap ettim sunta mdf yada hazır veya metal hepsi strafordan zahmetli ve pahalı haberiniz olsun resimler aşağıda beğenirseniz ayrıntılı fotolarını yollayabilirim bu arada yeni akvaryumum için yorumlarınızı bekliyorum
arkadaşlar ayrıca şunuda belirtmekte fayda var strafor bilindiği üzere suya zararı olmayan suyu gördüğünde şişme bozulma vs. yapmayan bir madde ayrıca ısı muhafazasında da çok güzel bi rolü oluyor.ben gri boya da sürdüm strafora çok hoşnutum tabi takdir sizin buyrun yorumlayın.
Bu mesaj en son " 11-04-2007 " tarihinde saat 02:14 itibariyle serkanS85 tarafından düzenlenmiştir...
100*45*50h - 225 lt
4 Mavi Prenses
9 Sarı Prenses
İnanılmaz bi fikir bence çok güzel olmuş tabii daha ince çalışılsa dahada güzel olabilirdi ama fikir olarak mükemmel.Kafamda bir akvaryum yapmak var kendi kendime deneme amaçlı umarım yapabilirim ve kapak olarak bu tekniği kullanacağım.Çok teşekkürler...
Saygılar...
0 Rh+
Volkan ÖZKAN
ANTALYA
08/06/1981
Bence gayet yaratıcı bir çalışma olmuş. Çok pratik şekilde imal edilebilir, hafif ve istenildiği gibi şekillendirilebilir. Dek dezavantajı kullanırken deforma olmaması için dikkat gerektirmesi. Ellerinize Sağlık.
Bu yaratıcı çalışmayı kendin yap bölümüne taşıyorum.
Saygılar...
Murat Sağdıç
Kötü insan yoktur, kötü niyetli insan vardır.
Bencede yaratıcı bir fikir ve uygulama olmuş , elinize sağlık. Yanlız kafama takılan bir sorun var ; ısınan lamba gördüğüm kadarıyla yalıtımsız direk strafora değiyor erime yapmazmı?
Saygılarımla...
Strafor çok çabuk eriyen bir malzemedir umarım gerekli yalıtımı saglarsınız. Yoksa strafor sürekli eriyecek be floresan suyun içine düşecektir.
Süleyman ÇELIKBAS
Tekirdağ - Çorlu
100x40x60(h) P. Demasoni-P.Acei
77x37x47 (h) P. Acei
64x40x50 (h) P. Acei P.Acei ( İceman ) İmparatorluğu
Dikkat,straform yanıcı bir maddedir.Florasanın ve balastın ısısıyla tehlikeli bir durum söz konusu olabilir.
Serhat Gezeroğlu
Gezeroğlu Akvaryum/Bursa
Adres:(Bağlarbaşı mah. Hürriyet cad. No:148/A)(Anayol üzeri, Kural sürücü kursu karşısı)
0532 6409783
Arkadaşlar lamba strafora temas etmiyor dikkat edilecek olursa camın üzerinde duruyor artı olarak havalanması maksadıyla hava delikleri mevcut ve strafor çok sert yani çok kullandım lambayı ama tek bir yanma erime büzüşme vs. yok içiniz rahat olsun ama ekliyorum strafor akvaryumun altına konan 4 cm lik strafordandır sert ve çok sıkıştırılmış olan tür. kapağı yapmayı düşünüyorsanız bu şekilde sert strafor kullanın derim
saygılar...
100*45*50h - 225 lt
4 Mavi Prenses
9 Sarı Prenses
bence boyamak yerine ahşap görünüm veren malzemeler var.mobilyacılar suntayı falan kest,kten sonra yanlarına yapıştırıyor.eğer onlardan alıp yapıştırırsanız süper olacak kanımcabu arada ekran kartım cortladığı için renkleri seçemiyorum bilgisayarda
Çizen:M.Kemal Atatürk(1933)Büyük Hali
ibrahim cengiz BİTKİLİ(NEON)
http://img201.imageshack.us/img201/5008/btm02.gif
Erımesi dogal ama onüne gecmek için büyük folarasanların kenasrındakı dekırler var onları kullana biliriz veya flarasanın motorunu ve kablolarrını saklayan alt kısmındaki deir bir şey var onu kullana biliriz bence ve uygun olcagi,nida düşünüyorum en saglıklısı demir olcaktir
suntada bellli bir sicaklıktan sonra etkilencektir
saygılar
Arkadaşlar bir kaç aydır camlarla idare ediyordum akvaryumumu...Bu konu bir tetikleme oldu ve biraz araştırma yaptıktan sonra kapak yapmaya karar verdim...Önce malzeme araştırması yaptım ve strafor ile desenli folyoyu buldum ve diğer tüm malzemelerde elimde mevcuttu...Sonra da tasarımını yaptım...Tasarım şu şekilde idi;
Malzemeleri ayarladıktan sonra işe koyuldum ve şöyle birşey ortaya çıktı;
Isıdan erime ihtimaline karşı şu şekilde bir yalıtım yaptım; strafor,1.5 mm mukavva,0.5 mm alüminyum folyo,1 cm takoz(lamba ve aliminyum arasına) ve lambalar...
![]()
80*35*40(h);1d 3y Platy,1d 15y Silver Molly,3d 1e 24y Lepistes,2d 1e Betta,1e Ancistrus dolichopterus,1d Apple Snail,5 Corydoras paleatus,5kök Cabomba Aquatica,5kök Egeria densa,Hava motoru,İç filtre,200W Isıtıcı, Midye Kırığı
__________________________________________________FATİH MERMİ
Bookmarks