Arkadaşlar kardeşime ait olan bir adet bettamız var erkek,çokta güzel.İlk aldığımızda biraz ufaktı şuan gayet alımlı ve yakışıklıve gözlemlerimiz sonucu köpük yuva yaptığını gördük.Ancak dişi olmayınca yuvaları kendisi bozup bozup tekrar yaptı.Bende uzun uğraşlar sonucunda bir dişi buldum dün akşam.Sanırım biraz acemilik birazca acelecilikten olsa gerek dişiyi sabah ölü buldum,dün yatmadan önce en son baktığımda erkek bettamız dişiye birkaç kere yaklaşıp yüzgeçlerini kabartıp yanındanda daha önce hiç görmediğim birşey çıkarttı adeta onu baskısı altına almak istercesine hareketler yaptı.Bugün kardeşime çaktırmadan bir dişi daha bulmam gerekiyor,kendisi şuan dershanede
alıp geleceğim birazdan dişiyi.
Asıl sorum şu çiftleştirmeyi nasıl yapabiliriz arkadaşlar.Neleri nasıl yapmamız gerektiği hakkında bir link atarsanız sevinirim.Forumda veya nette araştırmalar yaptım yarım saat kadar ancak detaylıca birşey bulamadım.Yardımcı olursanız gayet memnun edersiniz beni arkadaşlar.En azından kardeşime mahcup olmamış olurumşimdiden teşekkürler...
Bettalar akıntılı ve fazla oksijenli suları sevmezler.Pipo tarzı filtreler kullana bilirsiniz. Dişiyi aldığınız zaman hemen çiftleştirmeye çalışmayın yoksa balıklarınız dan verim alamazsınız ve ölümlerle karşılaşabilirsiniz de.Önce ayrı yerlerde 2 balığa da kondisyon kazandırmalısınız.Eğer dişi balık erkeği gördüğü zaman renklerini kaybediyorsa ve sürekli kaçma eğilimi gösteriyorsa balık çiftleşmeye hazır değil demektir.
Cehaletinin alameti dilinin felaketidir.
Teşekkürler arkadaşlar,büyük bir hatanın önünden döndüm sanırım tamam verdiğiniz linkler ve söylediklerinize göre yapacağım artık.Bugün yeni dişiyide aldım kendisine şuan temkinliyiz hemen yanyana atmadık.Şimdilik ayrı kaplardalar ancak birbirlerini görebiliyorlar.
Bookmarks