+ Konuyu Yanıtla
9 sonuçtan 1 --- 9 arası gösteriliyor

Konu: Betta üremek Isterse ürermiş Demek..

Üye
    kamil hakan ergül

Giriş
    27/12/2009
    Teşekkürler
    9
    1 Mesajına 1 kere teşekkür edilmiş.

nazar Betta üremek Isterse ürermiş Demek..

Reklamları görmek istemiyorsanız lütfen üye olunuz...
    Bir erkek bir dişi bettam vardı. Akvaryumları 35 lt su sıcaklığı 25 derecedeydi. Dişi ile erkek ayrı yerlerde duruyordu. Ve ne yaptıysam dişi ile çifleşmemişti erkek. Dişi kaçıyordu bazende erkek oralı olmuyordu. Başka bir 300 litrelik akvaryumda auratus besliyorum. Artık bettadan sıkıldığım için akvaryumunu bozdum ve balıkları arkadaşıma vermek üzere 10 litrelik pet şişeyi kesip içine koydum ve kalorifer peteğinin üzerine bıraktım. Aradan 2 gün geçti ve balıkların sevkini yapmak için hazırlık yaparken birde gördümki bettalar yavrulamış. daha yumurtadan yeni çıkmışlar ve babaları onları toplayıp yuvalara koyuyordu. O kadar uğraştım ama yavru alamadım tam atıl vaziyette dururlarken beni şaşırttılar. Benimkilerin üremesi Tayland usülü oldu sanırım. Annelerini o gün ayırdım babayı ise dün ayırdım yanlarından. Şimdi infusaria hazırladım. 5 günlükler şu anda. Anladımki hiç umut kesmemek gerekiyormuş. Yaradan bir sebep bulup olmaz denileni yapar mutlaka.. Allah nazardan saklasın yaklaşık 250 adet yavru var tahminimce. Bunların ne kadarı hayatta kalır bilemem. Şu anda doğdukları pet şişe ile birlikte 300 litrelik akvaryuma aldım ve su üzerinde yüzüyorlar. Şişe batmasın diye aydınlatmaya bir kablo ile bağladım şişeyi Bu gün artemia çıkarmak için işlemlere başladım. Eğer artemialar yavrulardan boyca büyük olurlarsa diğer akvaryumdaki auratuslar ziyafet çekecek, betta yavruları biraz daha infusaria ve yumurta sarısına talim edecekler. Bu arada yumurta sarısı için ne önerirsiniz? Bazıları suyu kirletir ama en yararlısı diyorlar bazıları verme diyor. Kararsız kaldım yani. Görüşleriniz için teşekkürler.

Forum Yönetimi
    Halit Korkut

Tyke kullanıcısının avatarı
    Giriş
    21/12/2005
    Teşekkürler
    875

992 mesajına 2.047
    kere teşekkür edilmiş.
    Blog Yazıları
    36
    Hayırlı uğurlu olsun. Allah nazarlardan saklasın. Betta bu ne zaman ne yapacağı pek belli olmaz. Ama dişi ve erkek sorunsuz aynı akvaryumda yaşıyorlarsa her zaman eninde sonunda yavrularlar.

Yumurta sarısı vermek çok avantajlı olmuyor. Özellikle su değişimine hassas betta yavruları için. Eğer varsa bir miktar javamoss vb bir bitki ekleyin yavruların olduğu kısımaç Aslında bir akvaryumda olsa pipofiltre ile de desteklemek gerekirde. Filtrasyondan çok yavruların besleneceği mikroorganizmaları barındırdığı için kullanılması önerilir.
    Bir bardak suyun bu kadar karmaşık olacağı hiç aklıma gelmemişti.
    Çok bilen az konuşur, az bilen çok konuşur.

Kültür sokakta dolaşır sen almasını bilirsen, bilim tabiatın her köşesinde var sen görmesini bilirsen.

"Üzülme!'' der Mevlana... ve devam eder.. "Kaybettiğin her şey başka bir surette geri döner."

Üye
    kamil hakan ergül

Giriş
    27/12/2009
    Teşekkürler
    9
    Bu pet şişeden ne zaman ve nasıl yavruları alacağım hakkında bir fikrim yok zaten, kara kara düşünüyorum. Başka bir akvaryuma aktarırken kayıp vermeden yapmam lazım ama plan yapamadım doğrusu.

Forum Yönetimi
    Halit Korkut

Giriş
    21/12/2005
    Teşekkürler
    875

992 mesajına 2.047
    kere teşekkür edilmiş.
    Blog Yazıları
    36
    Şu kadarını söyliyeyim yavrular kesinlikle akıntıya maruz kalmamalı. Ciddi oranda zarar görüyorlar böyle bir durumda. Şişenin boy durumu nedir bilmiyorum ama mümkün olduğunca yavaş bir şekilde yeni akvaryumlarına aktarılmalılar. Ayrıca kuracağınız akvaryumun suyu en azından 1 haftalık olmalı. Bettalar taze suyu çok sevmezler. Tanen miktarı yüksek bir su oluşturmak yerinde olur fakat şu anda bulundukları sudan çok da farklı değerlerde olmaması gerekir.

Kültür sokakta dolaşır sen almasını bilirsen, bilim tabiatın her köşesinde var sen görmesini bilirsen.

"Üzülme!'' der Mevlana... ve devam eder.. "Kaybettiğin her şey başka bir surette geri döner."

5. Bu mesaj için Tyke'a teşekkür eden üyeler:

Üye
    kamil hakan ergül

Giriş
    27/12/2009
    Teşekkürler
    9
    İnşallah yönlendirmelerinizle en az kayıpla akvaryumlarına aktarırım.

Tecrübeli Akvarist
    AK-Fo Özel Üyesi
    serkan küçük

drnemo kullanıcısının avatarı
    Giriş
    23/02/2009
    Teşekkürler
    99

81 mesajına 124
    kere teşekkür edilmiş.
    Tahminimce kaloriferin sıcaklığı ortamı uygun hale getirmiş. Tebrik ediyorum. Sağlıkla büyürler inşallah.
    Serkan Küçük

8. Bu mesaj için drnemo'a teşekkür eden üyeler:

AK-FO Özel Üyesi
    SEYRAN EL

dolphin kullanıcısının avatarı
    Giriş
    31/03/2009
    Teşekkürler
    29

12 mesajına 32
    kere teşekkür edilmiş.
    Öncelikle hayırlı olsun. Sağlıklı bir şekilde kayıpsız büyütmeniz en büyük temennimiz. Merakımı mazur görün, yaşadığım için biliyorum. Cam akvaryumu içinde betta yavruları varken temiz tutmak bayağı zor bir iş iken, plastik bir kabı temiz tutma konusunda ne tür düşünceleriniz var, öğrenmek isterim doğrusu. Pipo filtre ile hem küçük mikroorganizmaları bebek bettaların beslenmesine sunarken, hem de ufak bir filtrasyon işlemi sağlamış da olabilirsiniz. Yumurta sarısına çok fazla eğilmemenizi tavsiye ederim. Faydalı ama müthiş kirlenmeye neden oluyor. Dipte oluşturduğu tortulara takılıp gömülen sonra da ölen çok yavrum oldu. Benim de artemia imkanım çok sonraları olmuştu. Öğrenmiş olduğum en büyük ders; yavrularınızın çoğunun hayatta kalmasını istiyorsanız bir an evvel artemia temin etmeye çalışın derim. Tekrar hayırlı olsun. Saygılarımla...
    Bu mesaj en son " 02-03-2010 " tarihinde saat 17:26 itibariyle dolphin tarafından düzenlenmiştir...
    Seyran El

Üye
    kamil hakan ergül

Giriş
    27/12/2009
    Teşekkürler
    9
    İyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Açıkçası daha pet şişeden akvaryuma almaya cesaret edemedim. Artemia üretiyorum ve gözlemledim yiyiyor bebişler. Büyümüşte küçülmüşler gibi Yavaşca yaklaşıp bir hamleyle mideye indiriyorlar artemiaları. Yalnız yemedikleri artemialar ne olacak bilmiyorum. Yumurta sarısı hiç vermedim. Kabın dibindeki tortuları ve ölen yavruları şıırnganın ucuna taktığım hava hortumu ile çekiyorum şimdilik.

Forum Yönetimi
    Halit Korkut

Giriş
    21/12/2005
    Teşekkürler
    875

992 mesajına 2.047
    kere teşekkür edilmiş.
    Blog Yazıları
    36
    Reklamları görmek istemiyorsanız lütfen üye olunuz...
    Çok güzel yavaş yavaş o pislikleri günlük olarak çekip yerine biraz dinlenmiş su eklemek iyi olur.

+ Konuyu Yanıtla

Bu Konunun Etiketleri

Bookmarks

Gönderme Kuralları

• Yeni Konu gönderemezsiniz.
  • Yeni cevap gönderemezsiniz.
  • Eklenti yükleyemezsiniz.
  • Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz.

LinkBacks Enabled by vBSEO 3.5.1