Betta üremek Isterse ürermiş Demek..
Reklamları görmek istemiyorsanız lütfen üye olunuz...
Bir erkek bir dişi bettam vardı. Akvaryumları 35 lt su sıcaklığı 25 derecedeydi. Dişi ile erkek ayrı yerlerde duruyordu. Ve ne yaptıysam dişi ile çifleşmemişti erkek. Dişi kaçıyordu bazende erkek oralı olmuyordu. Başka bir 300 litrelik akvaryumda auratus besliyorum. Artık bettadan sıkıldığım için akvaryumunu bozdum ve balıkları arkadaşıma vermek üzere 10 litrelik pet şişeyi kesip içine koydum ve kalorifer peteğinin üzerine bıraktım. Aradan 2 gün geçti ve balıkların sevkini yapmak için hazırlık yaparken birde gördümki bettalar yavrulamış. daha yumurtadan yeni çıkmışlar ve babaları onları toplayıp yuvalara koyuyordu. O kadar uğraştım ama yavru alamadım tam atıl vaziyette dururlarken beni şaşırttılar. Benimkilerin üremesi Tayland usülü oldu sanırım. Annelerini o gün ayırdım babayı ise dün ayırdım yanlarından. Şimdi infusaria hazırladım. 5 günlükler şu anda. Anladımki hiç umut kesmemek gerekiyormuş. Yaradan bir sebep bulup olmaz denileni yapar mutlaka.. Allah nazardan saklasın yaklaşık 250 adet yavru var tahminimce. Bunların ne kadarı hayatta kalır bilemem. Şu anda doğdukları pet şişe ile birlikte 300 litrelik akvaryuma aldım ve su üzerinde yüzüyorlar. Şişe batmasın diye aydınlatmaya bir kablo ile bağladım şişeyi
Bu gün artemia çıkarmak için işlemlere başladım. Eğer artemialar yavrulardan boyca büyük olurlarsa diğer akvaryumdaki auratuslar ziyafet çekecek, betta yavruları biraz daha infusaria ve yumurta sarısına talim edecekler. Bu arada yumurta sarısı için ne önerirsiniz? Bazıları suyu kirletir ama en yararlısı diyorlar bazıları verme diyor. Kararsız kaldım yani. Görüşleriniz için teşekkürler.
Bookmarks