+ Konuyu Yanıtla
6 sonuçtan 1 --- 6 arası gösteriliyor

Konu: Bettamın Hareketleri

Üye
    Alperen Gündüz

gunduzalperen55 kullanıcısının avatarı
    Giriş
    14/04/2010
    Teşekkürler
    11

2 mesajına 2
    kere teşekkür edilmiş.

nazar Bettamın Hareketleri

Reklamları görmek istemiyorsanız lütfen üye olunuz...
    Sevgili arkadaşlar , 2 hafta önce 1 kırmızı betta aldım 30lt akvaryumum var. İç filitrem var ama ben onun hava aldığı yerden su akıtıyorum. Bu yüzden suyun debisi çok az. Bitki olarak aslında saksı bitkisi olan japon şemsiyesi var ama daha tam olmadılar ve bazı plastik bitkiler var.
    Balığın hiç durmadan çok hareketli bir şekilde yüzüyor. Ama araştırdığıma göre çok ağır bir balık olduğunu yazıyorlar.

Yem olarak her zaman karınca veya solucan veya sinek versem olurmu? Ve ne miktarda
    vereceğim?

YARDIMINIZI BEKLİYORUM!!! Şimdiden TEŞEKKÜRLER...

Üye
    Işıl Ezgi Erkurt

ISLAK kullanıcısının avatarı
    Giriş
    20/02/2010
    Teşekkürler
    26

12 mesajına 12
    kere teşekkür edilmiş.
    Bettalar çok dalgalı suları sevmezler, strese girerler. O yüzden iç filtre pek uygun değil, şelale filtre veya pipo filtre tercih ederseniz daha iyi olur veya iç filtrenin ucuna takılan ve suyu yukarıdan sanki şelale filtreymiş gibi akıtan aparatlar var, onlardan alabilirsiniz.

Plastik bitkiyi çıkartın bence. Akvaryuma doğal olmayan malzemeler koymak pek iyi bir şey değildir, suya salınım yapar. Hem bettalar canlı bitkilerden çok hoşlanırlar. Kolaylıkla bakabileceğiniz eledoa veya java moss gibi bitkiler alırsanız bettanız çok mutlu olacaktır. Japon şemsiyesi hakkında pek bir şey söyleyemiyorum, çünkü akvaryum şartlarına adapte olabilir mi, bilemiyorum. Hiç bilgim yok o konuda...

Bettalar öyle ağır balıklar değillerdir. Pet shopçular kendi ticari zekalarının bir ürünü olarak bu zavallı hayvanları küçücük bardaklara hapsederler, ondan sonra da bu balıkların çok hareketsiz, fazla yüzmeyen balıklar olduğunu söylerler. O bardakların içinde hayvanların yüzecek yerleri yok ki yüzsünler... Balığınızın hareketleri gayet normal, merak etmeyin.

Yem olarak karınca, solucan veya sinek vermenizi asla tavsiye etmem, balığınız mikrop kapar bunlardan. Akvaryumcularda bulunan hazır yemlerden kullanmalısınız. Şu ürünler bettanız için uygundur:

Sera - Bettagran
    Sera - FD Rote Mückenlarven
    Aim - Blood Worms
    40 litre= 1 Erkek Betta splendens veiltail ve 2 cüce vatoz
    9 litre= 2 yavru lepistes

3. Bu mesaj için ISLAK'a teşekkür eden üyeler:

Üye
    Alperen Gündüz

Giriş
    14/04/2010
    Teşekkürler
    11

2 mesajına 2
    kere teşekkür edilmiş.
    Saolun çok aydınlattınız ben iç filitremi öyle bir aparat olmadan zaten öyle kullanıyorum. Ama okuduğuma göre balığa canlı yem verilmesinden bahsediyor. Bunlar ne yani(kolay bulunabilecek)?

Üye
    Işıl Ezgi Erkurt

ISLAK kullanıcısının avatarı
    Giriş
    20/02/2010
    Teşekkürler
    26

12 mesajına 12
    kere teşekkür edilmiş.
    Rica ederim, yardım edebildiysem ne mutlu... Canlı yem genellikle eğer üretim yapacaksanız gerekir, ama çok zahmetli bir şeydir şu anda onunla uğraşmanıza gerek yok. Ama emin olun size önerdiğim yemler de çok besleyici ve çok kaliteli yemler. Bettagran hem bitkisel hem de hayvansal bir yemdir. Mückenlarven kurutulmuş sivrisinek larvasıdır, blood worms ise kurutulmuş kan kurdudur. Ben size eğer mümkünse bunların üçünü de almanızı tavsiye ederim. Hayvanı günde 2 öğün balığın gözü kadar yem atarak besleyin, sabah birinden, akşam diğerinden verirsiniz, böylece besin çeşitliliği açısından çok iyi olur. Arada bir de ıspanak haşlayıp verebilirsiniz.
    40 litre= 1 Erkek Betta splendens veiltail ve 2 cüce vatoz
    9 litre= 2 yavru lepistes

6. Bu mesaj için ISLAK'a teşekkür eden üyeler:

Üye
    Alperen Gündüz

Giriş
    14/04/2010
    Teşekkürler
    11

2 mesajına 2
    kere teşekkür edilmiş.
    Çok saoğlun

AK-FO Özel Üyesi
    volkan erikçi

atlantisprensi kullanıcısının avatarı
    Giriş
    30/05/2009
    Teşekkürler
    23

9 mesajına 10
    kere teşekkür edilmiş.
    Reklamları görmek istemiyorsanız lütfen üye olunuz...
    Bettalar etçillerdir ve sık sık canlı yem vermede sorun yaşamazsınız. Ancak hangi hayvanlardan vermeniz gerektiğini bilmeniz gerekir. Normal sinek asla vermeyin zira onlar mikrop kaynağıdır. Ben mutfakta yaşayan meyvelerle beslenen meyve sineklerinden veriyordum günde yahut gün aşırı iki üç adet. Bettam inanılmaz olmuştu. Rengi ve büyüklüğü harikaydı. Hiçbir sorun yaşamadım. Satmak için akvaryumcuya götürdüğümde hemen istediğim fiyatı verip aldı daha sonra da hemen satmış görüntüsü harika olduğu için. Meyve sineklerini tavsiye ederim.
    YAŞASIN AKVARYUMDAKİ VE TAVADAKİ BALIK!

9. Bu mesaj için atlantisprensi'a teşekkür eden üyeler:

+ Konuyu Yanıtla

Bu Konunun Etiketleri

Bookmarks

Gönderme Kuralları

• Yeni Konu gönderemezsiniz.
  • Yeni cevap gönderemezsiniz.
  • Eklenti yükleyemezsiniz.
  • Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz.

LinkBacks Enabled by vBSEO 3.5.1