Alper bey balığın yavrularını salacağı zaman evde olabilirseniz bir problem olmaz çünkü anne kendi yavrularını korumakla uğraşacaktır ama istisna da olabilir.Siz anne yavruları bırakacagı zamana yakın yavrularınzı pet şişeden bir yavruluğa alın.
Arkadaşlar dört beş ay önce farkında olmadan çok güzel bir sp türü aldım. Ne kadar güzel ve doğal olduklarını anlatıcam. 3d 1e kolonimde dişilerden biri yumurta almıştı. Hayvanı kusturmuştum 15 günlükken. Lakin kusturmamın arasından 2 3 gun gecmesıne ragmen hala yem yemıyordu. Bende tekrar kusturdum 1 tane yawru daha cıktı. Balık hala yem yemıyordu bende salıverdım herhalde 15 16 gun tutunca boyle oluyor dedim. Aradan bir hafta geçti oyle yem yemeye başladı. Bende güzel yavru tuttuğu için bu dişime SÜPER DİŞİ dedimSonra dıp cekımı ıcın kayaları kaldırırken o da ne! bır tane yavru kayaların arasından kayıverdı
meğer hala ağzında yavru varmış. Çok etkilendim defalarca kusturmama rağmen o son yavrusunu ağzında tutmasına. O balığım şimdi yine yumurta aldı. 12. günü bu. Şimdi elimde 30 40 litrelik bi yavruluğum var. İçindede 7 8 tane yavrum var. Şimdi diyorum ki bu balığı 20 günlükken filan yavruluğa alsam, acaba kaç günlükken bırakır yavruları ve kendi yavrularını değilde o bir aylık geçen sezon yavrularını yer mi?? aynı akvaryumda duracakları ıcın suphe ediyorum. kaya filan koyarım girer içine ama içimi kemiriyor bu soru. balığı kusturamıyorum çünkü bırakmıyor yavrularını
o yüzden yavruluğa almalıyım. Bi fikir verirseniz beni ç0k memnun edersiniz. Şimdiden teşekkür ederim Saygılar...
Alper bey balığın yavrularını salacağı zaman evde olabilirseniz bir problem olmaz çünkü anne kendi yavrularını korumakla uğraşacaktır ama istisna da olabilir.Siz anne yavruları bırakacagı zamana yakın yavrularınzı pet şişeden bir yavruluğa alın.
Üçüncü dünya savaşında hangi silahlar kullanılacak bilmiyorum, ama dördüncüsü taş ve sopa ile yapılacak. Albert Einstein
Hmm... Yeme ihtimali var yani. Tamam dediğiniz gibi yaparım. Peki şuan 13. günde galiba 25. gün bırakıyor yavruları yanlış mı biliyorum?
Belki de siz kusturamıyorsunuz..
Kızmayın ama kusturmak mesele değil balığın bırakmaması mesele. Yaklaşık 2 3 yıldır kusturuyorum kusturabildiğimi
![]()
Bookmarks