• Genel RSS Feed

Görüntüleme sayısına göre: 13826 
    Article Preview

Yazan: Murat Sağdıç

GİRİŞ
    Ak-Fo Güzeli yarışmasında son yapılan değişiklikler ve tartışmalar sonrası, daha önce aklımda olan ve bir türlü satırlara dökme fırsatı bulamadığım, kabaca "akvaryumda balık fotoğrafı" konusuna giriş yapmaya karar verdim. Fotoğraf kimine göre bir araç, kimine göre bir sanat, kimine göre ise keyif alınan bir hobidir. ...
     Görüntüleme sayısına göre: 54301 
    Article Preview

Hazırlayan: Volkan ERİKÇİ

Bir yerlerde karşılaşılan yahut akla gelen bazı ilginç sorulara cevap vermek isterim.

-Balıklar uyur mu?
    - Evet uyurlar. Işıklar sönünce yüzmeyi bırakıp kumun üzerine çökerler ve uyurlar. Göz kapakları olmadığı için uyumaz sanılır ancak ışığı yaktığınızda bir zaman uyamanayıp etrafından habersiz bir şekilde dururlar.
    ...
     Görüntüleme sayısına göre: 8865 
    Article Preview

Yazan: Ramazan Çalık

Ön filtre sistemi suyunuzdaki tortuları, partikülleri ve bulanıklığı giderir. Ön Aktif karbon filtresi ile Klor, kötü tad, organik madde ve kokudan suyunuz arıtılır.

Eğer arıtılmış su istiyorsanız Reverse Osmosu seçin. Bu Sistem tabiatta gerçekleşen osmos olayının yapay olarak tersine çevrilmesi şeklinde gerçekleşir. Suyun molekül yapısında filtrasyon yaparak kuyu suyundan ve şebeke suyundan kaliteli içme ...
     Görüntüleme sayısına göre: 22335 
    Article Preview

Yazan: Volkan Erikçi

Merhaba dostlar. Üretimhane kurmak isteyen, kurmayı planlayan, aklında soruları olan arkadaşlara bir nebze yardımcı olmak istiyorum. Japon, lepistes gibi türlerle başlayan akvaryum sevdası Malawi ciklitleri ile devam eder ardından ya Tanganika'ya geçilir yahut üretimhane sevdası başlar. Zira evde sürekli yavru alındığı için, yavru almak kolay olduğu için üretimhanenin de bunun biraz büyüğü olacağı zannıyla ...
     Görüntüleme sayısına göre: 19837 
    Article Preview

Yazan: Volkan ERİKÇİ

Arkadaşlar balıklarımızın yumurtlaması bizleri çok ama çok mutlu eder. Bir akvaryumseverin zevkinin doruk noktası yavru alması ve onları büyütmek, onların büyümesini izlemektir. Genel olarak yavrulama zamanı gelmiş balıklardan yavru almak kolaydır diyebiliriz. Ancak bazen eksik ettiğimiz bir şeyler onları yumurtlamasını engeller, geciktirir yahut yavru sayımızı azaltır. İşte balıklarımızın yavrulamasını hızlandırmak, yavru sayısını artırmak için bazı gerekli hususlarda yardımcı olmak istiyorum. ...
     Görüntüleme sayısına göre: 5818 
    Article Preview

Yazan ve Fotoğraflayan: Şafak Kartal

Uzun ugraslar sonuncunda Mayis 2011'de yurtdisindan temin ettigim sipiniferlerim; ...
     Görüntüleme sayısına göre: 5222 
    Article Preview

Yazan: Murat Yıldız

Hepimiz bu hobi içerisinde ara sırada olsa internetten alış-satışlar yapıyor,takasa ...

Yazan: Turgut CANOK

Baştan belirtmeliyim ki bu yazıyı sadece kendim için hazırlamıştım yani tam bir ...
    Article Preview

Yazan: Tunç Ali Kütükçüoğlu

Akvaryum Kimyası
    Şehir sularında bulunan klor ve ağır metaller bitki ve balıklar için zehirlidir. Bu suyun ilk önce akvaryum için uygun hale getirilmesi gerekir. Akvaryuma koymadan önce temiz ve zehirli olmayan bir kapta bir hafta dinlendirmek ya da bir su filtresi veya hava pompasıyla bir iki gün havalandırmak gerekir. Bundan sonra da suyun içinde kalan kloru ve ağır metalleri nötralize etmek için bir su hazırlama preparatı kullanmak (örn. BioPlast AquaClean) yerinde olacaktır.

Bakır zehirlidir. Bu yüzden yeni kurulmuş, henüz kireçlenmemiş bakır tesisatlardan gelen su, akvaryumlar için uygun değildir. İçinde zehirli metaller bulunma olasılığı olduğu için musluktan akan sıcak suyu da akvaryum için kullanmamalısınız. Sadece soğuk su, o da bir ...
     Görüntüleme sayısına göre: 23729 
    Article Preview

Yazan: Murat SAĞDIÇ

Gerek akvaryumcularla yaptığımız söyleşilerde, gerek forum sayfalarında "Bu balık neden öldü?" sorusunun cevabını, hep doğal olmayan sebeplerde aramışızdır. Birden fazla balığın misafir edildiği akvaryumlarda, bir tek balığın ani ölümü hemen panik yaratır. Diğer balıklarında öleceği endişesi içerisinde, diğer balıklarda pek hastalık belirtisi görülmese de elimizde ne kadar vitamin, ilaç varsa akvaryumun içine atarız. Akvaryuma daha fazla zaman ayırarak tedavi sürecini gözlemleriz. Sonuç olarak da erken teşhis ettim, tedavi uyguladım, balıkları kurtardım deriz.
    Akvaristlerin en son aklına gelen ölüm sebebi belki de balığın eceliyle öldüğüdür. Eceliyle ölüm kavramını biraz açarsak; balığın normal yaşam süresi boyunca kullanmış olduğu organların, kendini yenileyememesi sebebiyle işlev yapamaz hale gelmesi, solunum, dolaşım, ...
     Görüntüleme sayısına göre: 2041 
    Article Preview

Çeviren: Özlem SAĞIROĞLU
    Sean Furney tarafından – Oklahoma kenti

Aşağıdaki 14 sorudan
    ...
    Article Preview

Yazan: S.N.Nagendra Tarafından

Arasıra balıklar için sağlamak ...
    Article Preview

BALIK

Balık, solungaçları ile solunum yapan, vücud ısıları çevreye bağlı olarak değişen, soğuk ...
    Article Preview

Yazan: Schuyler Sloane

10. Bulaşıklarla dolu bir evyede kesinlikle su değişimi ...
    Article Preview

Yazan: Loh Kwek Leong - Singapur

Bir yumak akrilik ip alın. Yumağı alırken rengi koyu olanı seçin ki , sonradan yumurtaları bulmak kolay olsun. Yumağı sterilize etmek için kaynayan suya atın ve erime olmaması için kısa sürede çıkarın. Yumağı kaynayan suya ...
    Article Preview

Yazan : Fuat Vedat LOKMANOĞLU

Projenin Tanıtımı:

Sistemin çalışma esası annenin ağzındaki ...
    Article Preview

“Walking Aoyama” ´İlerleme Raporu

Yazan Justin Law
    2006/05/06

Giriş

Geçen yıl, ...
    Article Preview

Yaşayan orman
    Written by Gary Wu
    2008/03/19

Hayal ettiğimiz düzeni sağlamak ...
    Article Preview