+ Konuyu Yanıtla
3 sonuçtan 1 --- 3 arası gösteriliyor

Konu: Dış Filtre Problemi

Üye
    Mehmet ÇINAR

Giriş
    03/05/2010
    Teşekkürler
    3

9 mesajına 9
    kere teşekkür edilmiş.

Dış Filtre Problemi

Reklamları görmek istemiyorsanız lütfen üye olunuz...
    Geçen hafta akvaryumumu tekrar yapılandırmaya karar verdim. İçindeki her şeyi çıkardım bir güzel temizlik yaptım. Buna dış filtre de dahil. Dış filtre elemanlarını tek tek temizledim. İçine balık koymadan filtre ve ısıtıcıyı çalıştırarak 6 günlük bir tatile çıktım. Geldiğimde suyun yüzeyi elyaf parçalarıyla kaplanmıştı adeta. Aceba yanlış bi şey mi yaptım diye düşünüyorum ama size sorum. Her seferinde elyafları yenilemek gerekiyor mu? Bir de elyaf en üst katman olarak akvaryumcu doldurdu filtrenin içinde sıralamada hata var mı? Sıralama üstten alta elyaf+kömür+beyaz bir sünger+mavi bir sünger. Dış filtre eheim 2213. Şimdiden tşk.ler

AK-FO Özel Üyesi
    Salih Ayhan

Darxoul kullanıcısının avatarı
    Giriş
    19/07/2009
    Teşekkürler
    15

40 mesajına 56
    kere teşekkür edilmiş.
    dış filtre olarak ne kullanıyorsunuz acaba ? evet hata var..şu şekilde , genelde dış filtrelerde ( ehiem kullanıyorum ) en üste elyaf koydukdan sonra üstüne birde delikli plastik bir kapak geliyor sonrasında kafa motrunu koyuyorsunuz.Muhtemelen en üstteki elyaf su çıkış yerinden parçalanarak çıkmıştır diye tahmin ediyorum.En üste beyaz süngeri koyarsanız sorun geçebilir ya da plastik kapagı varsa onu koyun.
    160*60*65H Frontoza Calvus
    80*35*60H ( Bitkili Neon )(Hazır Değil) )
    40*20*20 ( Karantina )

Üye
    SADETTIN OZYILMAZ

eskbxl kullanıcısının avatarı
    Giriş
    13/11/2009
    Teşekkürler
    6

0 mesajına 0
    kere teşekkür edilmiş.
    Reklamları görmek istemiyorsanız lütfen üye olunuz...
    bende eheim 2337 var siralamasi tam tersinden yapiyorum cunku kirli su ilk bastan baslayip asagi dogru temizleniyor yani filitreden gecen su en altta oluyor bence sen filitrenin giris ve cikislarina bakarak duzenliye bilirsin kitapciginda tarif eder iyice okumani tafsiye ederim
    Bu mesaj en son " 17-06-2010 " tarihinde saat 22:39 itibariyle eskbxl tarafından düzenlenmiştir...
    120*40*50 afra,sari prenses,vatoz,salyangoz,midye

+ Konuyu Yanıtla

Bu Konunun Etiketleri

Bookmarks

Gönderme Kuralları

• Yeni Konu gönderemezsiniz.
  • Yeni cevap gönderemezsiniz.
  • Eklenti yükleyemezsiniz.
  • Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz.

LinkBacks Enabled by vBSEO 3.5.1